Elazığ ve Diyarbakır’da toplamda 5 kuyumcuyu hedef alarak sahte altın bilezik satan 4 kişi, güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalandı. Operasyon sırasında söz konusu kişilerin yanında 45 adet sahte altın bilezik bulundu.
Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, 9 – 10 Nisan 2025 tarihlerinde İzzetpaşa Mahallesi Kuyumcular Çarşısı’nda 1, Kovancılar’da 2, Karakoçan’da 1 ve Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 kuyumcuyu dolandırarak 760 bin 700 lira ve 2 bin 495 Euro kazanç elde eden zanlıların yakalanması için güvenlik kamera görüntüleri ve saha incelemeleri gerçekleştirdi. Bu çalışmalar neticesinde, 4 şüpheli şahıs Diyarbakır’da yakalandı. Yapılan aramalarda sahte altın bileziklerin yanı sıra dolandırıcılıkla ilişkili olduğu düşünülen 2 bin 100 Euro ve 60 bin lira bulundu.
Diyarbakır’da işlemleri tamamlandıktan sonra zanlılar, Elazığ’a götürüldü. Emniyet işlemleri sonrasında adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklanırken, 1 kişi için adli kontrol kararı uygulandı.