Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan İsrail’e Sert Tepki
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Gazze’deki Nasır Hastanesi’nin İsrail tarafından hedef alınmasına tepki göstererek, “Hastane bombalamayı meşru gören bir vicdan anlayışı nedir?” ifadelerini kullandı.
İsrail’in Saldırısı Kınandı
Bakan Memişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, İsrail güçlerinin Gazze’deki hastaneye yönelik gerçekleştirdiği bombardımanı şiddetle kınadığını açıkladı. Çocukların tedavi edildiği bu sağlık tesisinin saldırıya uğramasını kesinlikle kabul edilemez bir durum olarak tanımladı.
Uluslararası Topluma Çağrı
Memişoğlu, paylaşımında şunları belirtti: “Gazze’de insanların şifa bulduğu ve yaralıların hayat mücadelesi verdiği hastanelerin bombalanması, sadece uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmekle kalmaz, aynı zamanda insanlığın ortak değerlerine de açık bir saldırıdır.”
Ayrıca, bu tür saldırıların sağlık çalışanları ve masum siviller için oluşturduğu tehdide dikkat çekti ve uluslararası toplumu bu insanlık dışı eylemlere dur demek için harekete geçmeye davet etti.
Hayatını kaybedenlerin ruhuna rahmet dileyen Bakan Memişoğlu, ailelere sabır ve Gazze halkının acısını paylaşma mesajı verdi. Türkiye’nin, her zaman mazlumların yanında duracağını ve insani değerlere sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı.