Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Uçuş Öncesi Pilotun Tilki İle Karşılaşması Telsiz Kayıtlarına Yansıdı

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, uçuş hazırlığı yapan bir pilot, apronda tilki görünce hava trafik kontrolünü uyardı. Pilotun belirttiği üzere, tilki taksi yolunda dolaştı ve apron görevlileri durumu kontrol etti.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, uçuş hazırlığı yapan bir pilot, apronda tilki

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, kalkış için hazırlık yapan bir pilot, apronda bir tilki ile karşılaştı. Pilot, bu durumu hava trafik kontrol merkezine telsizle bildirirken, o anlarda yapılan iletişim telsiz kayıtlarına geçti.

Yaşanan olayda, pilotun uçuş öncesi hazırlıkları sırasında taksi yolunda bir tilki olduğunu fark etmesi dikkat çekti. Tilkinin, uçağın yanından geçtiğini gören pilot, Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne durumu aktararak, “N girişinin önündeki taksi D yolunda bir tilki var. Bu bilgi için arıyorum, sağ tarafımıza geçti” şeklinde konuştu. Bu bilgi iletilmesinin ardından apron ekibi, taksi ve park alanında tilkinin kontrolünü sağlamak amacıyla çalışma başlattı.