Ana SayfaGenelRusya'nın Ukrayna'ya Yönelik Gece Saldırılarında 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 17 Yaralı Var

Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Gece Saldırılarında 6 Kişi Hayatını Kaybetti, 17 Yaralı Var

**Ukrayna’ya Gece Saatlerinde Yapılan Saldırıda Can Kaybı ve Yaralılar Var**

Son dakika haberlerine göre, Rus ordusunun Ukrayna’ya düzenlediği gece saldırısında 2’si çocuk toplamda 6 kişi yaşamını yitirirken, 17 kişi de yaralandı.

**Uzun Süredir Süren Savaşın Yeni Bir Alevlenmesi**

Şubat 2024 tarihinden bu yana devam eden Rusya-Ukrayna savaşında, Rus ordusu, sivil alanları hedef alarak ciddi bir saldırı gerçekleştirdi. Füze ve insansız hava araçları (İHA) ile yapılan bu saldırı, çeşitli yerleşim bölgelerinde büyük hasara yol açtı.

**Zelenskiy’sen Sert Açıklamalar**

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkent Kiev de dahil olmak üzere Odessa, Çernigiv, Dnipro, Kirovohrad, Poltava, Vinnitsya, Zaporijya, Çerkassi ve Sumy bölgelerinin saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırılarda kaydedilen can kayıpları ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi veren Zelenskiy, toplam 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 17 kişinin yaralandığını belirtti. Başkan Zelenskiy, Rusya’ya yönelik yaptırımların gerektiğini vurgulayarak, “Avrupa Birliği’nin güçlü bir yaptırım paketi kabul etmesi gerekiyor. Barış arayışında olan herkes, ABD ve G7 ülkelerinin desteğini alacağına inanıyoruz.” dile getirdi. Ukrayna’ya yapılan askeri yardımların önemine değinen Zelenskiy, bu desteklerin savaşın sona ermesini hızlandıracağını da ifade etti.

**İçişleri Bakanı’nın Açıklamaları**

Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klymenko ise, can kayıplarının 2’sinin başkent Kiev’de, 4’ünün ise Kiev bölgesinde yaşandığını aktardı. Klymenko, saldırıların sonucunda en az 15 apartmanda ciddi hasar meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Güvenlik ve insani durumun sürekli kötüleştiği bu süreçte, uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Nazilli’de Hastalıktan Ari Sertifikalı Kestane Fidanı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Aydın Valiliği, Nazilli Kaymakamlığı ve Aydın Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle hastalıktan ari kestane fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. 4 bin verimli fidan, muhtarlara teslim edilerek bölgede kestane üretiminin artırılması hedefleniyor. Yetkililer, projeye katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Kars’ta Anneleri Uyuşturucuyla Mücadelede Bilinçlendirme Eğitimi Verildi

Kars'ta Jandarma Komutanlığı, Akyaka, Arpaçay ve Digor'da 75 anne ve anne adayıyla "En İyi Narkotik Polisi: Anne" eğitimi gerçekleştirdi. Eğitimlerde uyuşturucu türleri, bağımlılıkla mücadele ve ihbar mekanizmaları gibi konular işlendi. Jandarma, programın devam edeceğini açıkladı.

Kars’ta Uyuşturucuyla Mücadele İçin Annelerle Eğitim Programı Düzenlendi

Kars İl Jandarma Komutanlığı, Akyaka, Arpaçay ve Digor'da 75 anne ve anne adayıyla "En İyi Narkotik Polisi: Anne" eğitimi düzenledi. Eğitimde uyuşturucu maddeleri tanıma, bağımlılıkla ilgili süreçler ve şüpheli durumların fark edilmesi gibi konular ele alındı. Jandarma, eğitimlerin süreceğini duyurdu.

Elazığ Belediyesi’nden dolandırıcılığa karşı uyarı: “İşe alım vaadiyle para isteyenlere dikkat!”

Elazığ Belediyesi, iş vaadiyle dolandırıcılık yapan bir şebekeye karşı vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, işe alımların resmi duyurularla yapıldığı vurgulanarak, vatandaşların dolandırıcılara itibar etmemeleri istendi.

Arpaçay’da Yeni Evlilere Beyaz Eşya Desteği Verildi

Kars'ın Arpaçay ilçesinde Kaymakam Muhammed Burak Akköz, "Huzurlu Aile Huzurlu Toplum" projesi kapsamında ihtiyaç sahibi yeni evli bir çifte beyaz eşya ve mutfak gereçleri desteği sağladı. Çift, devletin yanlarında olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.