Rus kruvaziyer Astoria Grande, Sarayburnu’na yanaşma izni alamayınca Karadeniz’e açıldı

1 Min Read

Astoria Grande, Yanaşma İzni Alamadığı İçin Karadeniz’e Doğru Yola Çıktı

Sarayburnu Limanı’ndan yanaşma izni alamayan Rus kruvaziyer gemisi Astoria Grande, akşam saatlerinde Karadeniz’e doğru hareket etti.

616 Rus Turist ile Yola Çıkıyor

İstanbul’a giriş yapmak üzere planlanan kruvaziyer, Rus turistleri taşımakta ve içerisinde 616 yolcu bulunuyor. Gemide Krasnodar Krayı, Moskova ve Leningrad bölgelerinden gelen turistler yer almakta. Normalde sabah saat 10.00’da yolcu inişine başlaması beklenen Astoria Grande, gerekli izinlerin gelmemesi sebebiyle bu planını gerçekleştiremeyerek açık denizde beklemek zorunda kaldı.

İlk Uluslararası Rus Kruvaziyeri

Astoria Grande, Rusya’dan Türkiye ve Akdeniz’in farklı limanlarına düzenlen sefer yapabilen ilk uluslararası Rus kruvaziyeri olarak dikkat çekiyor. Gemi, almış olduğu karar doğrultusunda rotasını Karadeniz’e çevirmiş bulunmakta.

Yapılan bu gelişmeler, İstanbul’a düzenlenen kruvaziyer seferlerinin geleceği açısından önemli bir tablo sunmaktadır.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version