Rize’de Mevlitte Dağıtılan Tavuktan 94 Kişi Zehirlendi, Hastanelerde Tedavi Altına Alındı

Editör
1 Min Read

Rize’de Mevlit Tıkanıklığı: 94 Kişi Tavuktan Zehirlendi

Rize’nin Muradiye beldesinde bir vatandaşın çocuğu için düzenlediği mevlitte, misafirlere ikram edilen tavuk yemeğinden 94 kişi zehirlendi.

Olay, akşam saatlerinde Muradiye beldesinin Delihasan Mahallesi’nde gerçekleşti. Mevlit sırasında dağıtılan tavuk yemeğini tüketen 94 kişi, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Hastalara hemen tıbbi müdahalelerde bulunarak tedaviye alındı. Olayın ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yemekte kullanılan gıdalardan ve ürünlerin alındığı firmadan numuneler toplayarak inceleme başlattı.

Rize Valiliği’nden Açıklama

Rize Valiliği, olayla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak hastaların durumunun iyi olduğunu duyurdu ve şöyle dedi: “Zehirlenen hastalarımızın genel sağlık durumu iyidir, gerekli tıbbi girişimler yapılmakta ve süreç yakından izlenmektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yemekte kullanılan gıdalara ait numunelerin laboratuvar incelemeleri sürdürülmektedir. Olayın tüm yönleriyle incelenmesi için ilgili kurumlarımız arasında titiz bir koordinasyon sağlanmaktadır.”

Olayın sebebi ve yaşananların detaylarıyla ilgili gelişmelerin takipçisi olunacaktır.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış