Rize'deki Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3. Geleneksel Balık Festivali'ni düzenleyerek öğrencileri ve mezunları bir araya getirdi. Geçmiş yıllarda hamsi ile gerçekleştirilen etkinlikte, bu sene denizlerdeki palamut bolluğu nedeniyle öğrencilere ızgarada pişirilmiş palamut ikram edildi. Festival, mezunlar derneğinin desteğiyle hayata geçirildi ve sınav öncesinde öğrencilere moral sağladı.

Festivalin düzenlenmesinde önemli rol oynayan okul müdürü İbrahim Ak, etkinliğin öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkı sağladığını vurguladı. Ak, palamutun bu yıl tercih edilmesinin sebebini denizdeki bolluk olarak açıkladı ve festivali balık festivali olarak devam ettirme niyetinde olduklarını belirtti. Mezunlar derneğinin çalışmalarıyla, mezun öğrencilerin nerede ve hangi işlerde çalıştıklarının takip edildiğini ifade eden Ak, bu bağın mevcut öğrencilerin istihdamına da katkı sağladığını dile getirdi.

Rize

Okul yönetimi, festivalin yalnızca bir yemek etkinliği olmadığını, aynı zamanda mezunlar ile öğrenciler arasındaki bağı güçlendirdiğini açıkladı. Öğrencilerden Mehmetcan Topal, sosyal etkinliklerin düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, diğer öğrenciler de palamut ikramının sürpriz olduğunu ifade ettiler. Rasim Ömer Şişman, hamsi beklerken palamutla karşılaşmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Festivalin, öğrencilerin sınav öncesinde motivasyon sağlaması açısından önemli bir etkinlik olduğu vurgulandı.

Rize
Kaynak: İHA