Ana SayfaEkonomiRize'de 22 Ülkenin Katılımıyla Ticaret ve Ekonomi Zirvesi Başladı

Rize’de 22 Ülkenin Katılımıyla Ticaret ve Ekonomi Zirvesi Başladı

Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Zirvesi Rize’de Başladı

Rize’de, 22 farklı ülkeden gelen akademisyenler ve araştırmacıların katılımıyla Uluslararası Rize Ticaret ve Ekonomi Kongresi ve Zirvesi gerçekleştirildi.

Kongre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. İlk gün programında çeşitli konferanslara ev sahipliği yapılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir video mesajıyla etkinliğe katılarak önemine vurgu yaptı. Erdoğan, “Bu kıymetli organizasyonun hayata geçmesine katkı sunan Valiliğimize, belediyemize, Rize Dernekler ve Vakıflar Birliğimize ve üniversitemize içtenlikle teşekkür ediyorum. Rize’mizde bu boyutta uluslararası bir etkinliğin düzenlenmesi oldukça anlamlı. Zirvemiz, İyidere Lojistik Limanı ve yeni Organize Sanayi Bölgesi projeleri dahil olmak üzere birçok alanda yeni iş birlikleri oluşturulmasına zemin hazırlayacaktır. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin güçlenmesini umuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde mesajını iletti.

Rize’nin Ekonomisine Katkı Sağlamak Amacıyla Yapılan Yatırımlar

Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği Vakfı (RİDEVA) Başkanı Recep Albayrak, yaptığı konuşmada etkinliğin Rize’nin ticaret ve ekonomisine değer kazandırma amacını taşıdığını belirtti. Albayrak, “Rize, önemli yatırımlara ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en büyük 4. limanı olan Lojistik Liman inşa ediliyor ve 1,5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Havalimanımız tamamlandı, şehir hastanemiz ise önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. Orta koridor demiryolu hattı projelerimiz sürüyor. Rize’nin çay ekonomisi ve turizmine dayalı ticaretini geliştirmek adına bu zirveyi sizlerle bir araya getiriyoruz. Bu yılki temamız İyidere Endüstriyel Gelişim Bölgesi’ndeki Organize Sanayi ikinci aşama yatırım fırsatlarının tanıtımı. Ayrıca, dijital ekonomi, yerel ve uluslararası ticaret konularını ele alacağız. İlk kez düzenlenen bu organizasyonla neredeyse tüm planladığımız etkinliklerin yüzde 95’ini başarıyla gerçekleştirdik. Gelecek yıl daha büyük çapta bir organizasyonla Rize’mize katkı sağlamayı umuyoruz” diye konuştu.

Rize’deki bu önemli zirve, yerel ve uluslararası iş birliklerinin artırılması için büyük önem taşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Kayseri’de 15 arama kaydı olan ve 22 yıl 7 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayseri'de Emniyet ekipleri, dolandırıcılık ve yağma suçları nedeniyle 15 dosyası bulunan M.T. adlı şahsı yakaladı. 36 yaşındaki M.T., toplamda 22 yıl 7 ay hapis cezası ile 689 bin 920 TL adli para cezasına çarptırıldı. İşlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Başsız Erkek Cesedi Bulundu: Isparta’da 39 Yaşındaki Ferdi Özdemir’in Cinayetinde Arama Çalışmaları Sürüyor

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, 39 yaşındaki Ferdi Özdemir’in başsız cesedi yanmış bir aracın yakınında bulundu. Jandarma, cinayeti aydınlatmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlattı. Vali Abdullah Erin, "Bu cinayet aydınlatılıncaya kadar bize uyku haram" dedi. Olayla ilgili dört kişi gözaltına alındı.

Isparta’da Kayıp Başın Bulunması İçin Üçüncü Günde Arama Çalışmaları Sürüyor

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde, 39 yaşındaki Ferdi Özdemir'in başsız cesedi bulundu. Jandarma, kayıp başı bulmak için arama yapıyor. Valisi Abdullah Erin, cinayet soruşturmasının titizlikle sürdüğünü ve suçluların yakalanmasının önemini vurguladı. Cenaze töreninde aile büyük bir acı yaşadı.

Sakarya Üniversitesi, UI GreenMetric 2025 sıralamasında Türkiye’de 12’nci, dünyada ise 157’nci sırada başarıyla yer aldı.

Sakarya Üniversitesi, UI GreenMetric 2025 sıralamasında Türkiye'de 12'nci ve dünyada 157'nci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıla göre daha fazla üniversitenin dahil olduğu araştırmada, SAÜ'nün sürdürülebilirlik stratejileri ve yeşil uygulamaları sayesinde bir adım yükselişi dikkat çekti.

Kozluk’ta hafif ticari araç takla atarak yapay gölete düştü, sürücü yaralı!

Batman’ın Kozluk ilçesinde A.S. yönetimindeki hafif ticari araç, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu takla atarak yapay gölete düştü. Sürücü yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.