Başarılı Akademisyenlerin Rektörle Buluşması 18. Kez Gerçekleşti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ar-Ge Koordinatörlüğü, akademisyenlerin bilimsel başarılarını teşvik etmek ve araştırma üniversitesi vizyonunu güçlendirmek amacıyla “Başarılı Akademisyenlerin Rektörle Buluşması” etkinliğinin 18'incisini düzenledi. Etkinlik, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) destekleriyle kahvaltılı olarak yapıldı.

Akademik Performans ve Gelecek Hedefleri

Programda akademik performans, üniversite kriterleri ve geleceğe yönelik hedefler ele alındı. Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversiteler arasındaki rekabete vurgu yaparak BUÜ'nün kararlı adımlarla hak ettiği yere doğru ilerlediğini belirtti. Akademik verilerdeki istikrarlı gidişatın sevindirici olduğunu dile getiren Yılmaz, akademisyenlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Yeni Taslak Çalışmaları ve Performans Ölçümlemeleri

Üniversite bünyesinde akademik atama ve yükseltme kriterlerine yönelik yürütülen yeni taslak çalışmasının son aşamaya geldiğini açıklayan Yılmaz, 30 temel parametreyi esas alan yeni yapı ile teşvik ve puanlama mekanizmasının daha da güçlendirileceğini belirtti. Ayrıca, Büyük Veri Ofisi'nin faaliyete geçmesiyle tüm bölüm ve fakültelerin performanslarını ulusal ölçekte karşılaştırabileceğini vurguladı.

Araştırma Performansında Artış

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, üniversitenin araştırma performansındaki artış eğilimine dikkat çekti. Q1 nitelikli yayınların yanı sıra yüzde 1 ve yüzde 10'luk dilimdeki yayın görünürlüğünün artmasının üniversitenin bilimsel kalitesinin yükseldiğini gösterdiğini belirtti.

Etkinliğin Amacı ve Sonuçları

Ar-Ge Koordinatörü Prof. Dr. Esra Karaca, etkinliğin temel amacının üniversitedeki iş birliklerini geliştirmek, akademisyenler arası tanışıklığı artırmak ve ortaya konulan emekleri görünür kılmak olduğunu vurguladı. Bu ayki buluşmada 68 adet Q1 yayının yer aldığı bilgisini paylaşan Karaca, yıl genelinde Scopus verilerine göre Q1 yayın sayısının 517'ye ulaştığını kaydetti. Etkinlik, başarılı akademisyenlere tebrik belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AJANS