Organize suç örgütlerine yönelik uluslararası operasyonlarda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle aranan “Redkitler” organize suç örgütü elebaşı Ferhat Delen ile Erdoğan Aykut organize suç örgütü elebaşı Erdoğan Aykut’un Gürcistan’da yakalandığını açıkladı.
İade işlemleri tamamlanan iki şüpheli, 13 Ağustos 2026’da Sarp Kara Hudut Kapısı üzerinden Türkiye’ye getirildi. Operasyonun Interpol-Europol, KOM, İstihbarat ve ilgili emniyet birimlerinin yanı sıra Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının koordinasyonuyla yürütüldüğü bildirildi.
Ferhat Delen hangi suçlardan aranıyordu?
İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre “Redkitler” organize suç örgütünün elebaşı olduğu belirtilen Ferhat Delen, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranıyordu.
Delen hakkında;
- kasten öldürme,
- suç işlemek amacıyla örgüt kurma,
- ruhsatsız ateşli silah ve mermi satın alma, taşıma veya bulundurma
suçlarından arama kaydı bulunduğu açıklandı.
Erdoğan Aykut da Gürcistan’da yakalandı
Aynı operasyon kapsamında organize suç örgütü elebaşı olduğu belirtilen Erdoğan Aykut da Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye iade edildi.
Bakanlık, Aykut’un silahla yağma, Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkân sağlama ve hırsızlık suçlarından kırmızı bültenle arandığını bildirdi.
“Kule Emre” örgütü üyesi de getirildi
Operasyon yalnızca iki örgüt lideriyle sınırlı kalmadı. “Kule Emre” organize suç örgütü üyesi olduğu belirtilen Bayram Tekkalan da Gürcistan’da yakalandı ve Türkiye’ye iade edildi.
Tekkalan’ın silahla tehdit, kamu malına zarar verme ve ruhsatsız silahlarla ilgili suçlardan uluslararası seviyede arandığı açıklandı.
4 kırmızı bültenli firari daha Türkiye’ye getirildi
İçişleri Bakanlığı ayrıca Ş.B., D.Y., H.U. ve F.S. isimli dört kişinin de Gürcistan’da yakalandığını duyurdu. Bu kişiler hakkında öldürmeye azmettirme, öldürmeye teşebbüs, tasarlayarak öldürme, silahlı yağma, sahte para basma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma dahil çeşitli suçlardan kırmızı bülten bulunduğu belirtildi.
Böylece Bakanlığın resmi açıklamasında adı veya baş harfleri verilen iki örgüt elebaşı dahil toplam 7 kişinin Gürcistan’dan Türkiye’ye iadesinin sağlandığı görülüyor.
Operasyonda çok sayıda kurum görev aldı
İade operasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları ile Asayiş Daire Başkanlıkları görev aldı. Süreç Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Artvin İl Emniyet Müdürlüğünün de katılımıyla yürütüldü.
Türkiye’nin uluslararası seviyede aradığı isimlerin Sarp Kara Hudut Kapısı’nda teslim alınmasının ardından haklarındaki adli işlemler için ilgili birimlere sevk edilmeleri bekleniyor.




