Prof. Dr. Hüseyin Baydemir’e Özbekistan’da Fahri Profesörlük ve Bilim Nişanı Verildi

Prof. Dr. Hüseyin Baydemir, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi ve Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü müdürü olarak Özbekistan’da fahri profesörlük ve “Muhammed Eminhoca Mukimî Nişanı” ile ödüllendirildi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu ödüllerin üniversitenin uluslararası tanınırlığına katkı sağladığını vurguladı.

Prof. Dr. Hüseyin Baydemir, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nde öğretim üyesi olan ve aynı zamanda Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nü yöneten Prof. Dr. Hüseyin Baydemir, Özbekistan’da fahri profesör unvanı ve bilim nişanı ile onurlandırıldı.

Özbekistan Hokand Devlet Pedagoji Enstitüsü Senatosu tarafından alınan kararla, kültür, sanat, bilim ve eğitim alanındaki başarılı çalışmalarıyla birlikte uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından ötürü Prof. Dr. Baydemir’e fahri profesörlük unvanı tahsis edilmiştir. Ayrıca, yaklaşık 30 yıldır Özbek Türkçesi, Özbek Edebiyatı ve Özbek Kültürü üzerine yaptığı çalışmalarla Özbekistan’ı dünya ve Türkiye’de tanıtmış olması dolayısıyla ona “Muhammed Eminhoca Mukimî Nişanı” da takdim edilmiştir.

Prof. Dr. Baydemir, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nu ziyaret ederek, kendisine sunulan nişan ve fahri profesörlük unvanı için duyduğu memnuniyeti paylaştı. Özbekistan’da Atatürk Üniversitesi isminin duyulmasının kendisini gururlandırdığını belirten Baydemir, çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Rektör Hacımüftüoğlu ise, Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinin uluslararası alanda kendilerini kanıtlamasının ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil etmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Atatürk Üniversitesi’nin dünya çapındaki üniversitelerle bilimsel ortaklık ve iş birliği çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Hacımüftüoğlu, Prof. Dr. Baydemir’e verilen fahri profesörlük unvanı ve nişanın üniversite için büyük bir değer taşıdığını aktardı. Özverili çalışmaları için Baydemir’i tebrik etti.