Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, 2025’te 20 Yeni Türü Bilim Dünyasına Kazandırdı

Editör
1 Min Read

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, 2025 yılında gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla 20 yeni türün keşfine imza attı. Bu keşifler arasında 10 yeni akrep, 9 yeni örümcek türü ve 1 yeni otbiçen yer alıyor.

### Uluslararası Dikkat Çeken Çalışmalar

Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, yürüttüğü kapsamlı akademik araştırmalarla adından söz ettirdi. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve yurtdışında yaptığı saha çalışmaları ile diğer bilim insanlarıyla kurduğu iş birliği neticesinde ortaya çıkan bu yeni türler, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğini zenginleştiriyor. Bu bağlamda, Prof. Dr. Yağmur’un keşifleri, global bilim topluluğunun da ilgisini çekmeyi başardı.

### Saygın Dergilerde Yayınlanan Araştırmalar

Prof. Dr. Yağmur’un çalışmaları, dünyanın önde gelen uluslararası zooloji dergilerinde yayımlandı. Journal of Natural History, Zootaxa, Zoodiversity, Arachnology, Arthropoda Selecta ve Euscorpius gibi platformlarda yer alması, bu keşiflerin bilim camiasında ne denli önemli olduğunu gösteriyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış