Polonya Hava Savunma Sistemini Güçlendiriyor
Polonya’nın Milli Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Aralık ayı başında Hollanda’nın Polonya hava sahasının güvenliğini artırmak amacıyla iki adet Patriot hava savunma sistemi kuracağını duyurdu. Bu açıklama, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ortasında diplomatik çabaların devam ettiği bir dönemde geldi.
Kosiniak-Kamysz, düzenlediği basın toplantısında, “Ukrayna’da yaşanan çatışma ve Polonya’nın Ukrayna’ya logistiki destek sağlama rolü nedeniyle Hollanda, bizim hava sahamızın güvenliğini sağlama konusundaki önemli adımlarını destekleyecek,” dedi. Ayrıca, Polonya’ya yerleştirilecek Patriot sistemlerinin yanı sıra, yaklaşık 300 Hollandalı askerin ve Anti-İHA sistemlerinin de konuşlandırılacağı bilgisini paylaştı.
Çekya, Ukrayna’ya Asker Göndermeye Hazır
Çekya Savunma Bakanlığı, Rusya-Ukrayna çatışmalarında bir ateşkes sağlanması durumunda Ukraina’ya asker gönderme hazırlığında olduklarını açıkladı. Bakanlık sözcüsü David Szima, “Çekya, Gönüllüler Koalisyonu’nun bir parçası olarak, tüm faaliyetlerini uluslararası ortaklarıyla koordineli bir şekilde yürütmekte” dedi. Ayrıca, barış anlaşmasına uyulması koşuluyla Ukrayna’ya destek verebileceklerini belirtti.
Szima, Çek askerlerinin doğrudan çatışmalara katılımını planlamadıklarını, ancak bu askerlerin Ukrayna’daki askerlere eğitim verme, mayın temizleme ve ülkenin yeniden yapılandırma sürecinde destek olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Fransa, İngiltere ve Litvanya gibi diğer ülkeler de benzer açıklamalarda bulunarak, Ukrayna’ya asker göndermeye hazır olduklarını duyurmuşlardı.
BÜYÜKÇEKMECE’DE APARTMAN SAKİNLERİNİN BİNADAN ÇATIRTI SESLERİ GELDİĞİ İHBARI ÜZERİNE BİRİ 3 DİĞERİ 4 KATLI İKİ BİNA BOŞALTILDI.
BÜYÜKÇEKMECE’DE APARTMAN SAKİNLERİNİN BİNADAN ÇATIRTI SESLERİ GELDİĞİ İHBARI ÜZERİNE BİRİ 3 DİĞERİ 4 KATLI İKİ BİNA BOŞALTILDI.
BÜYÜKÇEKMECE’DE APARTMAN SAKİNLERİNİN BİNADAN ÇATIRTI SESLERİ GELDİĞİ İHBARI ÜZERİNE BİRİ 3 DİĞERİ 4 KATLI İKİ BİNA BOŞALTILDI.