Polonya’da Dron Paniği: İki Belarus Vatandaşı Gözaltında
Polonya Başbakanı Donald Tusk, hükümet binalarının üzerinde uçan bir dronun etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Tusk, olayla bağlantılı olarak iki Belarus vatandaşının gözaltına alındığını bildirdi.
Başkent Varşova’da meydana gelen bu durum, güvenlik endişelerini yeniden gündeme getirdi. Tusk, güvenlik güçlerinin olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattığını vurguladı.
Bunların yanı sıra, daha önce 10 Eylül tarihinde Rusya’ya ait insansız hava araçları, Polonya hava sahasını ihlal etmiş ve bu İHA’lar Polonya ordusu tarafından düşürülmüştü. NATO, bu tür ihlallerin ardından doğu sınırlarını güvence altına almak amacıyla Doğu Gözcüsü Operasyonu’nu başlatarak, bölgedeki güvenlik önlemlerini artırmayı amaçlıyor.