Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Manisa İl Jandarma, Celal Bayar Üniversitesi Öğrencilerine Şiddetle Mücadele ve KADES Uygulamasını Tanıttı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı, 15 Eylül 2025’te Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlediği etkinlikte, 1200 erkek ve 1400 kadın öğrenciye şiddetle mücadele eğitimleri verdi. Ailenin Korunması Kanunu ve KADES uygulaması hakkında bilgiler aktarıldı.

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı, 15 Eylül 2025'te Celal Bayar Üniversitesi'nde

    Manisa’da Üniversite Öğrencilerine Şiddetle Mücadele Eğitimi

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik önemli bir eğitim programı gerçekleştirdi. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin şiddetle mücadele konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi.

    Şiddete Karşı Farkındalık Artıyor

    Celal Bayar Üniversitesi’nin 2025-2026 eğitim yılı açılışında düzenlenen etkinlikte, üniversitenin Muradiye Kampüsü’nde bulunan yaklaşık 1200 erkek öğrenciye, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu hakkında detaylı bilgi verildi. İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen ve “Kadına El KAL-KA-MAZ!” adlı projeyi tanıtan jandarma, öğrencilerin konuya dair farkındalıklarını artırmayı amaçladı.

    KADES Uygulaması Tanıtıldı

    Etkinlikte ayrıca, kampüs içerisinde bulunan 1400 kadın öğrenciye KADES (Kadın Destek Mobil Uygulaması) tanıtıldı. Kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla geliştirilen bu uygulamanın kullanımının önemi vurgulandı. Eğitimlerin, öğrencilere güvenli bir ortam sağlamak ve şiddet olaylarına karşı etkin bir bilinç oluşturmak adına büyük bir katkı sunduğu ifade edildi.

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı’nın bu tür eğitim faaliyetleri, toplumda şiddetle mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.