Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Polatlı’daki Lityum Fabrikasında Gaz Sızıntısı Sonucu İki İşçi Hayatını Kaybetti

    Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir lityum fabrikasında gaz sızıntısı sonucu 5 işçi, azot gazından zehirlendi. 31 yaşındaki Berat Yıldız ve 23 yaşındaki Abdulkadir Kaya hayatını kaybederken, diğer 3 işçi hastanede tedavi ediliyor. Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, olayla ilgili açıklama yaptı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Ankara Polatlı’daki Lityum Fabrikasında Gaz Sızıntısı Üzücü Sonuçlar Doğurdu

    Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan lityum fabrikasında meydana gelen gaz sızıntısı, iki işçinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Gaz sızıntısı, borulara bakım yapılırken gerçekleşti. Olayda 5 işçi, sızan azot gazından etkilenerek zehirlendi.

    Yaşanan Facianın Detayları

    Olayda, 31 yaşındaki Berat Yıldız ve 23 yaşındaki Abdulkadir Kaya’nın hayatını kaybettiği belirtildi. Diğer üç işçi ise Polatlı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

    Bu üzücü olayla ilgili Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal bir açıklama yaptı. Ünal, “POMEGA Enerji fabrikamızda bu sabah hücre fırın odasında meydana gelen azot gazı sızıntısı sonucunda, 1994 doğumlu Berat Yıldız ve 2002 doğumlu Abdülkadir Kaya, olay anında baygınlık geçirerek hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadılar. Gazdan etkilenen diğer 3 işçinin tedavileri ise devam etmekte. Yaralılarımıza acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenler için Yüce Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum,” ifadelerini kullandı.

    Olay, iş güvenliği ve fabrikalarda alınması gereken önlemler konusundaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi.