Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Polatlı’da Gordion Tanıtım Merkezi Açıldı: Turizmde Yeni Bir Kapı Açılıyor

    Polatlılı Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (POBİAD), Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte Gordion Tanıtım Merkezi’ni açtı. POBİAD Başkanı Özcan Temurer, Gordion’un turizm potansiyeline vurgu yaparak, alanın altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Açılış etkinliğinde Frigya temalı bir kıyafet defilesi de düzenlendi.

    Polatlılı Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (POBİAD), Kültür ve Turizm

    POBİAD tarafından Gordion Tanıtım Merkezi Açıldı

    Polatlılı Bürokratlar ve İş Adamları Derneği (POBİAD), Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile yeni bir tanıtım merkezi açılışı yaptı.

    Gordion’un Turizm Potansiyeli Vurgulandı

    Ankara’nın Polatlı ilçesinde, Frigya’nın tarihi merkezlerinden biri olan Gordion’u tanıtmak amacıyla inşa edilen Gordion Tanıtım Merkezi, POBİAD ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla kapılarını açtı. Açılışta POBİAD Genel Başkanı Özcan Temurer, Gordion’un turizm fırsatları açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Gordion, Ankara’da turizmin gelişmesi için bir fırsattır. Bilindiği üzere, Gordion UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Devlet ve toplum olarak birlikte çalışarak, bölgedeki altyapı eksikliklerini gidermeyi ve Gordion’u bir ekonomik kazanç kapısı haline getirmeyi hedefliyoruz. Turizm, aynı zamanda ekonomik büyüme demektir. Bizler de bu amaçla gerekli hazırlıkları yaptık ve tüm müzelerle işbirliği içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

    Eski Giysiler Modern Tasarımlara Dönüştürüldü

    Temurer, Ankara’nın turizm açısından sahip olduğu potansiyelin altını çizerek, “30 farklı modacının tasarımlarını bizler hayata geçirdik. O dönemin kıyafetlerini modern bir bakış açısıyla yeniden yorumlayarak Ankara’ya kazandırdık. Ayrıca, gelecekte bu konuda daha fazla gelişim ve yankılar olacağına inanıyoruz. Ankara’nın sanayi, tarım ve turizm alanlarında büyümesine katkıda bulunmak, UNESCO’ya dahil olan Gordion ile bu potansiyeli daha da artırmak istiyoruz” dedi.

    Açılışın ardından düzenlenen Frigya temalı kıyafet defilesi ise katılımcılardan büyük ilgi gördü.