Perşembe’de Alkollü Araç Kullanımı Üzerine Jandarma Denetimi
Ordu’nun Perşembe ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen bir denetim sırasında, alkollü araç kullanmakta olan bir sürücünün dikkat çeken bir durumu tespit edildi.
Denetimde Alkol Tespiti
18 Eylül 2025 tarihinde, Perşembe ilçesi Kovanlı Mahallesi’nde trafik jandarması timleri tarafından yapılan denetimlerde, S.H. (29) isimli kişinin 0,55 promil alkollü olduğu belirlendi. Sürücü, bu tespit üzerine idari bir işlemle karşılaştı.
Arkadaşının Kanıyla İtiraz Girişimi
Denetim sonrası yaşananlar ise olayın daha da ilginç hale gelmesine yol açtı. S.H., Fatsa Devlet Hastanesi’ne giderek, buradan aldığı kan tahlili sonucunda ‘kanında alkol yok’ belgesiyle Perşembe Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu. Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda, kendisinin yerine bir arkadaşının kan örneği verdiği anlaşılınca durum daha da karmaşıklaştı.
Güvenlik Kameraları Olayı Aydınlattı
Hastane güvenlik kameraları, S.H.’nin gece saatlerinde hastaneye gelerek arkadaşının kan örneğini verdiğini açıkça kayıt altına aldı. Tüm bu gelişmeler, Ordu İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan soruşturmanın seyrini etkileyecek gibi görünüyor.
Olayla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtildi.


