İstanbul’un Pendik ilçesinde yer alan 5 katlı bir yapının 1. katındaki dairenin balkonu çökmüş durumda. Olay, saat 16.00 sıralarında Pendik Alt Kaynarca Mahallesi’ndeki Karlıca Sokak’ta gerçekleşti. 1. kattaki dairenin balkonunda meydana gelen çökme, çevre sakinlerinde paniğe sebep oldu. Vatandaşların yaptığı ihbar üzerine, olay yerine itfaiye, sağlık, polis ve zabıta ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekipleri, sarkan molozları temizlerken, belediye yetkilileri de binanın çevresini demir bariyerlerle kapatarak güvenlik önlemleri aldı. Ayrıca, binanın diğer balkonlarında da çatlakların gözlemlendiği ifade edildi.
Apartman sakinlerinden Ziya Dönergöz yaşadığı paniği anlatarak, “İş yerimdeydim, iş çıkışında bu olay hakkında bilgi aldım; deprem olduğunu ve balkonun çöktüğünü söylediler. Daha önce Düzce depremi yaşamış biri olarak, bu durumu tanıdık ve korkutucu buldum. Hızla olay yerine geldim ve sadece balkonun düştüğünü görünce içimde bir rahatlama oluştu. Yetkililer hızlı müdahale etti. İtfaiyeden zabıtaya kadar herkes çok ilgiliydi ve duruma anında müdahale ettiler. Polis ekibinin de hızla gelmesi bizi sevindirdi” ifadelerini kullandı.
Dönergöz, can kaybının olmamasının kendilerini rahatlattığını belirtti. “Hanımlar ve torunlar evdeydi. Alt katta yaşıyoruz ve onlar, önce bir araç kazası olduğunu düşündüler. Deprem akıllarına gelince panik yaptılar. Olayı dışarı çıktıklarında sokakta görerek anlamışlar. En sevindirici olan, can kaybının olmamasıydı. Burası sıkça insan kalabalığına uğrayan bir yer ve olay okul çıkış saatine denk geldi. Küçük çocukların da olduğunu düşününce endişemiz daha da arttı. Kötü bir durumdu ama can kaybı olmaması içimizi rahatlattı. Şu an binamız boşaltılmadı; belediye yetkilileriyle yarın bir araya gelip durumu değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.