Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pembe Mavuş, 27 Yıl Süren Öğretmenlik Hayatına Duygusal Bir Veda Gerçekleştirdi

Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 27 yıl edebiyat öğretmenliği yapan Pembe Mavuş, emekliliğinde öğrencileri ve meslektaşları tarafından duygusal bir şekilde uğurlandı. Mavuş, öğretmenliği hayatının bir parçası olarak tanımlayarak, bu anının mutluluğunu ve gururunu paylaştı.

Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde 27 yıl edebiyat öğretmenliği yapan Pembe

Emekli Edebiyat Öğretmeni Mavuş’a Veda Töreni

Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde tam 27 yıl boyunca edebiyat dersleri veren Pembe Mavuş, emekliliğe uğurlanması için gerçekleştirilen sürpriz etkinlikte öğrencileri ve meslektaşları tarafından coşku ile veda edildi. Okulun koridorlarında alkışlar eşliğinde çiçeklerle karşılanan Mavuş, duygusal anlar yaşadı.

Meslek Hayatının Duygusal Anları

Emekliye ayrılmasının ardından duygularını paylaşan Pembe Mavuş, yaşadığı deneyimleri şöyle dile getirdi; “Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımı, okul idaresini çiçeklerle karşılarken görünce gözyaşlarımı tutamadım. Gerçekten çok duygusal bir andı. Bu okul benim için sadece bir çalışma alanı değil, 27 yıllık ikinci bir yuva. Sürpriz olması beni çok etkiledi. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Beni fazlasıyla mutlu ettiler. Ayrılışımda gösterdikleri destekle gururlandım.”

Öğretmenlik Hayatının Anlamı

Öğretmenliğin Mavuş için yalnızca bir meslek olmadığını, bu mesleğin bir yaşam tarzı olduğunu vurgulayan öğretmen, “Umarım öğrencilerime de benim gibi gururlu bir veda nasip olur. Öğretmenlik benim için sadece bir iş değil, hayatımın bir parçası. 27 yıldır sürdürdüğüm bu mesleği hakkıyla yaptım. Çok sayıda öğrenci yetiştirdim ve eğitim-öğretim alanında elimden gelenin en iyisini gerçekleştirmeye çalıştım. Gelecekte de bu hedef doğrultusunda devam edeceğim. Milli Eğitim Bakanlığı binasında olmasam bile, içtenlikle öğretmenlik her zaman hayatımda yer alacak,” ifadelerine yer verdi.

Çok Mutlu Anılar

Emekli olduğu günü, öğretmenlik hayatının ilk günü ile kıyaslayan Pembe Mavuş, “Hayatımdaki birkaç önemli anın başında eğitimci olmaya başladığım gün geliyor. O gün, heyecanımdan ayaklarım titremişti. Çok mutlu olduğumu hatırlıyorum. Emekliliğim gerçekleştiğinde yine heyecanlandım ve beni onurlandırdılar. Bu, hayatımda en güzel anılardan biri olarak kalacak. Hatta zirve anı olarak ifade edebilirim,” şeklinde konuştu.