Tahran Ziyareti

Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir, ABD-İran müzakerelerinin bir sonraki turunun düzenlenmesi amacıyla İran'ın başkenti Tahran'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. ABD-İran arasında süregelen ateşkesin devam etmesi ve taraflar arasındaki diplomatik temasların sürmesi, bu ziyaretin önemini artırıyor.

Koordinasyon ve Mesaj İletimi

Gelecek günlerde, tarafların Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yeniden bir araya gelmesi bekleniyor. Munir liderliğindeki heyetin, İran yönetimine ABD‘den bir mesaj iletmesi ve müzakerelerin bir sonraki aşamasına dair koordinasyon sağlamak amacıyla faaliyetlerde bulunması planlanıyor. Yerel kaynaklar, müzakerelerin yeniden başlaması için üst düzey temasların gerçekleştirilmesinin öngörüldüğünü aktarıyor.

Mareşal Asim Munir, 11 Nisan tarihinde İslamabad'da gerçekleşen tarihi ABD-İran müzakerelerinde de yer almıştı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in daveti üzerine bu toplantıya katılan Munir, uluslararası ilişkilerde önemli bir rol oynamaktadır.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi