Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Özlem Becerek, FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda Türkiye’nin Disk Atma Branşındaki İlk Altın Madalyasını Kazandı

    Almanya’da düzenlenen FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda Aydın’dan katılan 12 sporcu, önemli başarılar elde etti. Özlem Becerek, disk atmada Türkiye’nin ilk altın madalyasını kazandı. Mehmet Çelik, 800 metrede bronz, Kubilay Encü de 400 metrede bronz madalya alarak toplamda 9 madalya kazanan milli takımın önemli katkı sağladı.

    Almanya'da düzenlenen FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda Aydın'dan katılan

    FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda Aydınlı Sporcuların Başarısı

    Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda Aydın’dan katılan 12 sporcu, elde ettikleri başarılarla dikkat çekti. Özellikle Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Özlem Becerek, disk atma branşında Türkiye’nin tarihindeki ilk altın madalyayı kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

    Şampiyonada Renkli Anlar ve Başarılar

    FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları, birçok sporcunun katılımıyla birlikte büyük bir yarışma atmosferi yarattı. 12 Aydınlı sporcu, bu uluslararası organizasyonda yer alarak kendi alanlarında mücadele verdiler. Aydınlı sporcular, toplam üç madalya kazanarak şampiyonaya damga vurdu. Disk atma yarışmasında 46 ülkeden sporcularla mücadele eden Özlem Becerek, 61.15 metrelik müthiş atışıyla sezonun en iyi derecesini gerçekleştirerek altın madalayla mutlu sona ulaştı. Bu başarı, Türkiye’nin Dünya Üniversite Yaz Oyunları tarihinde disk atmada kazandığı ilk altın madalya olarak kayıtlara geçti.

    Türk Takımının Diğer Başarıları

    Aydın’dan gelen diğer bir sporcu olan Mehmet Çelik, erkekler 800 metre yarışında dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı. Aynı zamanda 1500 metre branşında da ter döken Çelik, 72 sporcu arasından dördüncülük elde etti. Ayrıca, 4×400 metre bayrak yarışında mücadele eden Kubilay Encü, 43 ülke arasında üçüncülük elde ederek bronz madalya kazandı.

    Türkiye, FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda toplamda 9 madalya ile dönerken, Aydın’daki üniversite öğrencileri bu başarıda büyük bir rol oynadı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun açıklamalarına göre, Aydın’daki üniversite, uluslararası düzeydeki yeri ile dikkate değer bir başarı sergilemiş oldu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı