Özgür Özel, İktidar Değişimi ve Yeni Hedefler İçin Kilis’te Konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kilis’te düzenlenen mitinge katılarak önemli açıklamalarda bulundu. “İktidarı değiştireceğiz ve parlamenter sistemimizi yeniden inşa edeceğiz. Ülkemize vizesiz bir Avrupa da getireceğiz” sözleriyle dikkat çeken Özel, seçmenlerine hitap etti.
Düşük Emekli Maaşlarına Dikkat Çekti
Özel, konuşmasında ekonomik durumu ele alarak, “Bugün en düşük emekli maaşıyla yalnızca bir buçuk çeyrek altın alabiliyorsunuz. Oysa 22 yıl önce bu rakam 8 çeyrek altına kadar çıkabiliyordu. Asgari ücret de 7 çeyrek altından 2 çeyrek altına düştü” diye belirtti.
Kilis’e bir kez daha geleceğini ifade eden Özel, “Bu otobüsün üzerine yeniden çıkacağım. Hava nasıl olursa olsun, doğru bildiklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Arkadaşlarım son derece masum. Bu iddianame geçersizdir ve hak ettiği sonuçları alacaktır” şeklinde sözlerini sürdürdü.
20 Şehidin Acısını Paylaştı
Gürcistan’da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden 20 Türk asker için başsağlığı dileyen Özel, “Bu acı çok büyük. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum. Bu sebeple gün boyunca müzik çalmadık ve şimdi de çalmıyoruz” dedi.
Özgür Özel, “Ömrüm boyunca hiçbir partinin kapatılmasını desteklemedim. Bugün CHP’ye kapatma davası açmanızı gerektiren bir durum var. Kenan Evren’in döneminde boyun eğmedik. Şimdi de 19 Mart darbecileri, partimizi kapatmaya kalkıyor” ifadeleriyle durumu eleştirdi.
Seçim Hedeflerini Açıkladı
Konuşmasının sonunda seçim hedeflerini netleştiren Özgür Özel, “Her ne olursa olsun iktidarı değiştireceğiz. Ülkemizin başına bir Cumhuriyet Halk Partili Cumhurbaşkanı getireceğiz. Ardından tarafsız Cumhurbaşkanlığı görevini tesis edeceğiz ve parlamenter sistemi yeniden kuracağız. Vizesiz bir Avrupa için de gerekli adımları atacağız” diyerek sözlerini tamamladı.


