CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Önemli Açıklamalar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda önemli gündem maddelerine dair değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Deniz, kum ve güneşle geçen 70 gün içerisinde çalışan, direnen ve mücadele eden milletvekillerimin huzurunda, bu sürede yaşamış olan iktidar milletvekillerini hatırlamak lazım” şeklinde konuştu.
70 Günlük Ara Sonrası Gündeme Dair
70 günlük aranın ardından Meclis çatısında bir araya gelerek yeniden halkın sorunlarına odaklandıklarını ifade eden Özel, bu sürecin ülke sorunlarının arttığı bir dönem olduğuna dikkat çekti. “Demokrasi, adalet ve ekonomik krizler başta olmak üzere, ülkenin karşılaştığı büyük sorunlar devam etmekte. Yaz boyunca 81 ilde halkla buluşarak bu sorunları dinledik” diyen CHP Genel Başkanı, iktidarın halka dokunmadığını vurguladı.
Özel, “Biz 70 günde 20 büyük eylem gerçekleştirdik, yarın İstanbul’da 60. eylemimizi düzenleyeceğiz. Bunun yanında biz mücadele ederken, bazıları kendi alanlarında klimalı salonlarda oturmakta ve kendilerini alkışlatmaya çalışmaktadır” şeklinde ekledi.
Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
Özel, Türkiye’de açlık ve yoksulluk sınırlarının artışına ve işsizlik sorunlarına da değindi. “Bu ülkede yedi milyon asgari ücretli bulunuyor, en düşük maaşı alan dört milyon emekli var, ama geçim derdi çeken milyonlarca çiftçi ve umutsuz genç de mevcut. Bu koşullarda Meclis’in saygınlığından söz edilemez” dedi. Ayrıca, 26 bin 400 lira olan açlık sınırının 28 bin lira, 89 bin lira olan yoksulluk sınırının ise 91 bin lira olduğunu belirtti.
Okul Kantini Enflasyonu Yüzde 68
Türkiye’deki çocukların yoksulluk sınırında yaşadığına dikkat çeken Özel, “22 milyon çocuğumuzdan 8.5 milyonu yoksulluk sınırının altında” ifadesini kullandı. Okul kantinlerindeki fiyat artışlarına da değinen Özel, “Bir sandviç ve içeceğin toplam maliyeti 175 liraya ulaşmış durumda. Cebinde parası olmayan aileler, bu fiyatlarla nasıl başa çıkabilir?” şeklinde sordu.
Nadir Elementler Üzerine Uyarılar
Özel, Türkiye’nin nadir toprak elementlerine sahip olduğunu ve bunların satılmaması gerektiğini söyledi. “Dünyada bu elementlere sahip olan beşinci ülke konumundayız. Bu değer, ülkemizin geleceği açısından oldukça önemlidir. Erdoğan, kendi geleceği için bu ülkenin kaynaklarını satmamalıdır” şeklinde uyarılarda bulundu.
Geleceğe Yatırım: Eğitim ve Ar-Ge
Kurtuluş Savaşı sonrasında ülkenin eğitim seferberliğiyle büyük bir kalkınma sürecine girdiğini hatırlatan Özel, “Doğru eğitim ve Ar-Ge çalışmalarına önem verildiğinde, Türkiye yüksek teknolojilere ulaşacaktır” şeklinde bir mesaj verdi. Nadir elementlerin ülkenin geleceği için büyük bir fırsat olduğunu ve bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bu açıklamalarla birlikte Özgür Özel, CHP’nin yaklaşan eylem süreçleri ve geleceğe dönük planlarına da vurgu yapmış oldu.