Çaldıran'da Özel Öğrencilerle Hafızların Buluşması

Van'ın Çaldıran İlçe Müftülüğü, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenleyerek özel öğrenciler ile hafızları bir araya getirdi. Bu etkinlik, toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen “Otizm Farkındalık Buluşması” çerçevesinde, ilçede eğitim gören özel öğrencilerin Merkez Kız Kur'an Kursu'nu ziyaret etmesiyle başladı.

Programda El İşi Etkinlikleri

İlçe Vaizi Elif Beyza Karaboğa'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte, özel misafirler hafızlık öğrencileriyle bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdi. Kurulan atölye masalarında, hafızlık öğrencileri ile rehabilitasyon merkezi öğrencileri birlikte çeşitli el işi etkinlikleri yaptı. Sanatsal faaliyetler kapsamında; boyama ve tasarım çalışmaları yapıldı. Gençlerin heyecanı ve sıcak diyalogları, etkinliğe damgasını vurdu.

Müftü Geylani'nin Açıklamaları

Etkinliğe katılarak özel öğrencilerle yakından ilgilenen Çaldıran İlçe Müftüsü Mehmet Faruk Geylani, günün anlamı hakkında yaptığı konuşmada, 'Bugün burada, Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle kalplerin buluştuğu çok özel bir atmosfere şahitlik ediyoruz' diyerek, özel yavrularla hafız adayları arasında gönül köprüsü kurmayı amaçladıklarını belirtti. Geylani, 'Sevginin, şefkatin ve birlikte üretmenin olduğu yerde hiçbir engel kalıcı değildir' ifadelerini kullandı.

Etkinlik Sonrası Teşekkürler

Programın sonunda misafir öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Rehabilitasyon merkezi yetkilileri ve öğrenci velileri, İlçe Müftüsü Geylani'ye ve organizasyonda emeği geçen müftülük personeline gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Etkinlik, farkındalık hatırası olarak çekilen fotoğraflar ve sunulan ikramlarla sona erdi.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi