Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Otostopla Dünyayı Gezen Berlinli Felix Roos, Türkiye’de Yeni Maceralara Atılıyor

    Berlinli gezgin Felix Roos, otostopla Almanya’dan Sri Lanka’ya uzanan yolculuğunu tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Şu an Bafra’da bulunan Roos, uçak kullanmayarak seyahat etmeyi tercih ediyor ve Türk misafirperverliğine hayran kaldığını ifade ediyor.

    Berlinli gezgin Felix Roos, otostopla Almanya'dan Sri Lanka'ya uzanan yolculuğunu

    Berlinli Gezginden Sıradışı Seyahat Deneyimi

    Berlin’den yola çıkan gezgin Felix Roos, otostopla gerçekleştirdiği dünya turunun ardından Türkiye’ye geri döndü. Şu an Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Roos, seyahatlerine uçak yerine kara yoluyla devam ediyor.

    İki Yılda Ulaşım ve Kültürel Deneyimler

    Yaklaşık iki yıl önce dünya kültürlerini daha derinlemesine tanımak amacıyla yola çıkan Roos, ilk yılını otostopla Almanya’nın başkenti Berlin’den Sri Lanka’ya uzanan bir yolculukla geçirdi. Bu süreçte farklı ülkelerde yüzlerce insanla bir araya gelen Roos, onların evlerinde konaklayarak çeşitli kültürel deneyimler yaşadı. Sri Lanka’dan döndükten sonra ise uçak kullanmamaya karar verdi.

    Otostopla Seyahat Etmenin Getirdikleri

    Felix Roos, otostopla seyahat etmenin ona birçok değerli hayat dersi kattığını belirtti. “Tanımadığım insanlarla tanışmak ve onların evlerine konuk olmak benim için büyük bir deneyim oldu. Bu yaşam tarzına aşık oldum ve dünya ile insanlara bakış açım tamamen değişti” dedi.

    Unutulmaz Anılar ve Kültürel Bağlar

    Hindistan’da yaşadığı ilginç bir deneyimi de paylaşan Roos, bir gün tanıştığı bir Hindistanlı adamın kendisine geliştirdiği özel bir seyahat metodunu aktardığını anlattı. Bu kişinin aslında bir aslan iz sürücüsü olduğunu öğrenen Roos, bu anıyı asla unutamayacağını söyledi.

    Türkiye ile kurduğu duygusal bağa dikkat çeken Roos, “Türkiye’nin misafirperverliği, lezzetli yemekleri ve insanları beni derinden etkiledi. Burada harika anılar biriktirdim” şeklinde görüş belirtti.

    Gelecek Hedefleri ve Doğa ile Bütünleşme

    Bafra’da ufak bir otostop yolculuğuna hazırlanan Felix Roos’un bir sonraki hedefi ise Kızılırmak Deltası ve Kuş Cenneti’ne gitmek. Doğa ile iç içe olmayı seven Roos, bu bölgeyi keşfetmeye büyük bir heyecanla yaklaşmakta.

    Felix Roos’un yolculuğu, dünya genelinde kültürlerarası anlayışı artırma ve insan bağlantılarına inanmak açısından ilham verici bir örnek oluşturuyor.