Osmaniye Düziçi’nde Deprem Konutları Hak Sahiplerine Teslim Edildi
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde inşaatı tamamlanan 12 köy deprem konutunun anahtarları, hak sahiplerine verildi.
Yeniden İmar Çalışmaları Sürüyor
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrasında Osmaniye’nin yeniden inşası için başlatılan çalışmalar kapsamında, geçen süreçte teslim edilen konutlar, hak sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Düziçi ilçesindeki Karagedik Köyü’nde yer alan ve 145 metrekare alana sahip olan bu konutlar, 19 ton demir kullanılarak inşa edildi ve düzenlenen bir törenle sahiplerine teslim edildi.
Vali Yılmaz, Deprem Konutlarının Kalitesine Dikkat Çekti
İnşaat edilen konutların yüksek standartlarda olduğunu vurgulayan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “Bugün burada, Düziçi ilçemizdeki Karagedik köyünde, 12 deprem konutumuzu vatandaşlarımıza teslim ettik. Bu konutlar, brüt 145 metrekare alana sahip olup, 19 ton demir ile inşa edilmiştir. Çok sağlam ve uzun ömürlü konutlar sunmak için çaba sarf ediyoruz. Hemşerilerimizin huzur, sağlık ve mutluluk içerisinde oturmalarını yürekten diliyorum. Hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.


