Türkiye turuna 108 gün önce İzmir’den ‘Örümcek Adam’ kostümü ile başlayan Ayaz Salih Koç, yolculuğunun 63. durağı olarak Erzurum’a ulaştı.
İzmir’de yaşayan 25 yaşındaki genç, 6 Şubat deprem felaketi sonrası aksiyon alarak bölgeye gitmeyi tercih etti. Giydiği ‘Örümcek Adam’ kostümü ile çocuklarla oyunlar oynayan ve onlara neşeli anlar yaşatan Koç, burada gönüllü çalışmalar yaparak uzun bir süre geçirdi.
‘Yerli Pijamalı Örümcek Adam’ olarak tanınmaya başladıktan sonra Türkiye’yi keşfetmeye karar veren Ayaz Salih Koç, “Malatya, Adana, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır’da AFAD yetkililerinden çadır talep ettim. Bu çadırlar verildikten sonra, ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarla ilgilendim. Onlara resim yarışmaları düzenleyerek ve çeşitli oyunlar oynayarak duygularına ortak oldum. Ardından Türkiye’yi keşfetmek için yola çıktım” dedi.
Örümcek Adam Erzurum’da cağ kebap kesti
Son bir yılı aşkın bir süredir Türkiye genelinde seyahat eden ve bu deneyimlerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Ayaz Salih Koç, bugüne dek 62 il ziyaret etti. Erzurum’a geldiğinde yerel halkla bir araya gelip cağ kebap kesti, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi ve onlarla sohbet etti. Örümcek Adam kostümündeki gence vatandaşlar ilgi gösterdi. 81 ili gezip tanıtmayı planlayan Koç, “Anne ve babamdan Örümcek Adam kostümümü alarak deprem bölgesine gittim ve orada çeşitli çalışmalara katıldım. Örümcek Adam olarak vatanımı gezip anılarımı sosyal medyada paylaşıyorum. Deprem bölgesinde yaşadıklarımı asla unutmayacağım. Kimseye böyle bir felaket yaşatılmasın. 108 gündür yolculuğum sürüyor. Erzurum halkı her şeyini benimle paylaştı, sofrasını açtı. Ben de yardım çalışmalarına katılmak istiyorum,” diye belirtti.