Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ordu’da Taş Ocağında Meydana Gelen Göçükte Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Sefaköy’de bir taş ocağında meydana gelen göçükte, M.Ş. ve B.K. isimli iki işçi enkaza gömüldü. Vali Muammer Erol, arama kurtarma çalışmalarının 20 iş makinesiyle sürdüğünü açıkladı. Ekipler, bölgeye sevk edildi.

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Sefaköy'de bir taş ocağında meydana gelen göçükte,

**Sefaköy’deki Taş Ocağında Göçük Meydana Geldi, Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor**

Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa ilçesi Sefaköy’deki bir taş ocağında meydana gelen göçükte iki kişinin mahsur kaldığını, arama kurtarma faaliyetlerinin hızla devam ettiğini açıkladı.

**Olayın Detayları**

Olay, Fatsa ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunan Sefaköy’deki taş ocağında saat 12.00 sıralarında patlatma yapıldıktan sonra meydana geldi. Patlama sonrası saat 16.30’da yamaçtan büyük bir toprak kütlesi kayarak, bir kamyon ve iş makinesi ile sürücülerini yuttu. Kamu güvenliği için derhal AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine gönderildi. Şu an 20’den fazla iş makinesi ile arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtiliyor.

**Vali Erol: “Çalışmalarımız Özenle Sürüyor”**

Vali Muammer Erol, yaptığı açıklamada, “Sefaköy’deki bu aktif taş ocağında saat 12.00 sularında standart patlatma işlemi gerçekleştirildi. Ancak sonrası yer kayması meydana geldi. Şu an göçük altında bir kamyon ve iş makinesi ile bu araçların sürücüleri bulunmaktadır. Burada, uzman ekiplerimiz tarafından üç ekskavatör çalışmakta ve 20’ye yakın iş makinesi de destek sağlıyor. Arama kurtarma çalışmalarımız, AFAD, itfaiye ve jandarma ile koordineli bir şekilde titizlikle sürdürülmektedir. Amacımız göçük altında kalan vatandaşlarımıza bir an önce ulaşmaktır” şeklinde konuştu.

Göçük altında kalan işçilerin M.Ş. ve B.K. olduğu bilgisi edinildi. Arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmaları devam ediyor.