Ordu'nun Ünye ilçesinde, Yüceler Mahallesi sahilinde sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından fark edilen bir cismin insansız deniz aracı (İDA) olduğu belirlendi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemenin ardından deniz aracı güvenlik önlemleri alınarak çevre güvenlik çemberine alındı.
Sualtı Savunma Komutanlığı (SAS) ekipleri, gerekli önlemleri aldıktan sonra insansız deniz aracını kıyıdan yaklaşık 1,5 mil açığa çekti. Burada yapılan kontrollerin ardından aracın kontrollü bir şekilde imha edilmesi sağlandı. Patlama anında deniz suyu yüzeyinin yaklaşık 100 metre yukarı fırladığı ve büyük bir sesin duyulduğu bildirildi. İnsansız deniz aracının AEGIR-W model olduğu, 10 metre uzunluğunda, azami 900 kilometre menzil ve 300 kilogram yük kapasitesine sahip olduğu öğrenildi.
Yüceler Mahallesi'nde yaşayan Muhammet Can, patlamayı duyduğunda büyük bir korku yaşadıklarını belirterek, “Bayramın 2. günü kuzenlerimle oturuyorduk. Patlama sesiyle evimizin camları sarsıldı, füze düştüğünü zannettik. Mahalledeki diğer vatandaşlar da dışarı çıktı, patlamanın şiddeti çok yüksekti” dedi.





