Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ordu’da Geleneksel Hediyelik Eşyalar, Yeni Atölyede Yeniden Hayat Buluyor

Ordu’nun 19 ilçesindeki unutulmuş hediyelik eşyalar, Büyükşehir Belediyesi’nin yeni açtığı ‘Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi’ ile yeniden hayat buluyor. Ebru Özyurt, atölyede yerel ürünlerin aracısız satılacağını duyurdu. Ayrıca, atölyede düzenli workshoplar gerçekleştirileceği belirtildi. Kursiyerler, bu yeni imkânın kendileri ve şehir için önemli olduğunu vurguladı.

Ordu'nun 19 ilçesindeki unutulmuş hediyelik eşyalar, Büyükşehir Belediyesi'nin yeni açtığı

Ordu’da Değerli Hediyelik Eşyalar Yeniden Hayat Buluyor

Ordu’nun 19 ilçesinde giderek kaybolmaya yüz tutmuş hediyelik eşyalar, Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yeni atölye sayesinde yeniden canlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin iştirak şirketi ORTUR, bu eşsiz ürünlerin tekrar hayat bulması amacıyla önemli bir girişimde bulundu. Bu doğrultuda, Altınordu ilçesindeki Kirazlimanı Yaşam Merkezi’nde ‘Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi’ faaliyete geçirildi. Açılan atölye ile üretim yapılırken, doğrudan satış imkanı da sunuluyor.

Atölye ve Workshop Fırsatları

Kirazlimanı’nda yer alan atölye, belirli günlerde düzenlenecek olan workshop etkinlikleri ile de zenginleşecek. İlk aşamada, 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek bu etkinliklere katılmak için, katılımcıların Büyükşehir Belediyesi’nin OBB tasarım atölyesi Instagram sayfasından kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Hediyelik Eşyaların Tarihi Değeri

Hediyelik Eşya ve Tasarım Atölyesi sorumlusunun Ebru Özyurt, başlatılan bu çalışmanın önemine dikkat çekerek, “19 ilçeden temin edilen hediyelik eşyalar, mağazamız aracılığıyla direkt alıcılara ulaştırılıyor. Burada, soğuk seramikler, bambu ürünleri, rölyefler, kağıt ip çantalar, kilimler, kabak oymacılığı gibi çeşitli hediyelikler üretilmekte” ifadelerini kullandı. Ayrıca, kursiyerlere yönelik workshop etkinliklerinin de önümüzdeki günlerde başlayacağını belirterek, bu projeye destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Kursiyerlerin Deneyimleri

Kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş hediyelik eşyaların yeniden canlandırılması sürecinde kendilerinin de katkıda bulunduğunu ifade etti. “Burası bizim için özel bir yer. Hem zamanımızı verimli geçiriyoruz hem de şehrimize ait bu değerli ürünleri yeniden ortaya çıkartıyoruz. Burada zamanın nasıl geçtiğini bile unutu­yoruz. Böyle bir projenin hayata geçmesi bizleri çok mutlu etti. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı