Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ordu’da Aromatik Bitki Üretimi İçin 180 Dekarlık Alan Hedefleniyor

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, ‘Ordu’da Aromatik Bitki Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ ile ildeki maviyemiş ve aronya üretim alanlarının 180 dekara çıkacağını belirtti. Proje, toplam 3,2 milyon TL bütçeyle üretici gelirlerini artırmayı ve sağlıklı ürünler sunmayı hedefliyor.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, 'Ordu’da Aromatik

**Ordu’da Aromatik Bitki Üretimi İçin Önemli Adım**

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, ‘Ordu’da Aromatik Bitki Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ aracılığıyla arronya ve maviyemiş üretim alanının 180 dekara çıkacağını bildirdi.

**Destek Sözleşmeleri İmzalandı**

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ile iş birliği içerisinde, 2025 yılı kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, üreticilerle sözleşmeler imzalandı. Proje, kırsalda alternatif üretim modellerinin yaygınlaştırılmasını, üretici gelirlerinin artırılmasını ve tüketicilere sağlıklı, değerli ürünler sunulmasını hedefliyor. Projenin toplam bütçesi 3,2 milyon TL iken, maviyemiş ve aronya üretimi için yapılan sözleşmelerle, 14 dekar maviyemiş ve 22 dekar aronya alanı belirlendi.

**Katma Değerli Üretim İçin Destek**

Bayram Ay, projenin kırsal kalkınma için önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek, “Bu projeyle yeni üretim alanları açıyoruz ve ihracat potansiyeli yüksek aromatik bitkilerin üretimini destekliyoruz. Maviyemiş ve aronya, sağlık ve pazar açısından oldukça değerli ürünler. Bu bitkilerin üretimini teşvik ederek, ilimizde alternatif tarımsal ürünlerin yaygınlaşmasını ve çiftçilerimizin gelir çeşitliliğini artırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

**Yeni Üretim Alanlarına Doğru**

Müdür Ay, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte maviyemiş ve aronya üretim alanının 180 dekara yükseleceğini vurguladı. “Üretmek isteyen ve yenilik arayan tüm çiftçilerimizin yanında yer alıyoruz. Bu proje ile Ordu’daki aronya ve maviyemiş alanı 180 dekara ulaşacak ve aromatik bitki üretimi hız kazanacak. Elde edilecek ürünlerle hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik önemli adımlar atabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.