Ordu-Giresun Havalimanı’nın Önemi Vurgulanıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada Ordu-Giresun Havalimanı’nın yalnızca bir ulaşım noktası olmanın ötesinde, bölgenin ekonomik, sosyal ve turistik açılardan gelişimini teşvik eden bir cazibe merkezi olduğunu ifade etti. Bakan Uraloğlu, bu havalimanının, Türkiye ve Avrupa’da deniz dolgusu ile inşa edilen ilk havalimanı olduğu bilgisini paylaştı.
Yolcu Sayısında Dikkat Çeken Artış
22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın bugüne kadar 8.8 milyon yolcuya hizmet verdiğini aktaran Uraloğlu, “Bu havalimanı, Karadeniz’in iki önemli ilini birleştermekle kalmayıp, yerel halkın hava yoluna erişimini kolaylaştırarak turist ve ticaret potansiyelini de artırdı. Açılış yılına kıyasla yolcu sayısı yüzde 329 oranında artarak, 2024’te bir milyona yaklaşmaktadır.” dedi.
Gelişmiş Altyapı ile Bölgeye Kazandırılanlar
Havalimanının tüm inşaatının deniz üzerine yapıldığını hatırlatan Uraloğlu, “Projemiz, 2,3 milyon metrekarelik bir dolgu alanına sahip. 7 bin 435 metre uzunluğunda mendirek, 9 bin 170 metre çevre yolu ve 3 bin metre uzunluğunda bir pist ile desteklenen havalimanı, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip bir terminal ile bölge ulaşımına önemli katkılar sağlıyor.” diye ekledi.
Çevre Dostu Uygulamalar Devam Ediyor
Uraloğlu, çevreci bir yaklaşımı benimsedikleri için Ordu-Giresun Havalimanı’nın Karbonsuz Havalimanı Projesi dahilinde gelişmeye devam ettiğini belirtti. “Bu havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yürütülen Karbon Akreditasyonu Programı’ndan Seviye 2 sertifikası aldı. Ayrıca, tüm vatandaşlar için ulaşılabilir bir tesis olarak tasarlanmıştır.” şeklinde açıklamalarını sonlandırdı.