Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Orban ve Trump, 7 Kasım’da Washington’da kritik bir zirve gerçekleştirecek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 7 Kasım’da Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşerek enerji, savunma, ekonomi ve finans konularında iş birliği anlaşmaları imzalayacak. Orban, Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan muafiyet talep edecek. Ayrıca, iki lider Ukrayna’da barış görüşmelerini ele alacak.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 7 Kasım'da Washington'da ABD Başkanı Donald

**Viktor Orban, Trump ile 7 Kasım’da Washington’da Buluşacak**

Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın, 7 Kasım’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceği duyuruldu. Bu açıklama, Orban’ın Özel Kalemi Gergely Gulyas’ın düzenlediği basın toplantısında yapıldı.

Ortak İş Birliği Alanları

Gulyas, liderlerin enerji, savunma sanayi, ekonomi ve finans konularında çeşitli iş birliği anlaşmaları imzalamayı planladığını belirtti. Gulyas, görüşmelerin bazı kısımlarının daha önceden yapıldığını, bazıları için ise müzakerelerin sürdüğünü ifade etti. ABD’nin Rus petrolüne yönelik yaptırımları hakkında da bilgi veren Gulyas, bu yasağın Macaristan’ın petrol ithalatını doğrudan etkilemediğini vurguladı. Bununla birlikte, Orban’ın bu yaptırımlardan muafiyet talep etmek istediği de dile getirildi.

Ukrayna’da Barış İçin Zirve Tartışmaları

Basın toplantısında ayrıca, Orban ve Trump’ın Ukrayna’da barış sağlanması amacıyla Trump ile Putin arasındaki bir zirve düzenleme planını da görüşebileceği aktarıldı. Gulyas, bu görüşmenin her iki lider için, ABD ve Rusya makamlarıyla görüşmeleri ve Rusya-Ukrayna arasındaki barış anlaşması için bir yol haritası oluşturma fırsatı sunduğunu ifade etti.

**Trump-Putin Görüşmesinde Çıkmaz**

Trump, Ukrayna’daki çatışmanın sona ermesi için bu ay içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bir araya geleceğini daha önce açıklamıştı. Ancak, taraflar arasındaki görüş ayrılıkları nedeniyle bu buluşma ilerleyen bir tarihe ertelenmişti.