Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Optisyenlerin Kamuya Atanması İçin Sağlık Bakanlığı’na Başvuru Yapıldı: Abdurrahim Erdoğan’dan Açıklama

    Abdurrahim Erdoğan, 21. Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı, optisyenlerin kamuya atanması için Sağlık Bakanlığı’na başvurduklarını açıkladı. Eğitimli genç optisyenlerin kamudaki istihdamlarının arttırılmasını talep etti.

    Abdurrahim Erdoğan, 21. Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı, optisyenlerin

    Optisyenlerin Kamuya Atama Talepleri

    21. Bölge Güneydoğu Optisyenler Gözlükçüler Odası’nın Başkanı Abdurrahim Erdoğan, optisyenlerin kamu kadrolarında istihdam edilmesi için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını açıkladı.

    Kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı, eylül ayında 15 bine yakın sağlık personeli ve sözleşmeli kamu çalışanı alımına yönelik bir ilan yayınlamıştı. Bu konuyla ilgili olarak Diyarbakır’da basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, optisyenlerin tıbbın çeşitli alanlarında eğitim aldığını belirterek, “Göz anatomi ve fizyolojisi, kontakt lens uygulamaları, acil tıp ve ilk yardım gibi konularda eğitim alan mezunlarımız, sadece mağazalarda değil, kamu sektöründe de yer almayı hak ediyor” dedi.

    Mevcut durumda, daha önce yapılan başvurular sonucunda sınırlı sayıda optisyenin kamuya alındığını belirten Erdoğan, “Yılda yaklaşık 4 bin ile 5 bin arasında optisyen mezun oluyor ama bu sayıdaki atamalar yetersiz kalıyor. Optisyenlerimiz, kamu kurumlarında göz doktorlarının yanında, sağlık müdürlüklerinde ve optik mağazaların denetim ekiplerinde görev alabilecek yeterlilikte” ifadelerini kullandı.

    Erdoğan, Sağlık Bakanlığı’na şu çağrıda bulundu: “Genç optisyenlerimizin hakları olan atama sayılarının artırılmasını ve meslektaşlarımızın kamu alanında istihdam edilerek hak ettikleri değerin verilmesini talep ediyoruz.”

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı