Onuralp Bitim: “İlk Kupamı Kazandığım İçin Çok Mutluyum”
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nın gözde oyuncusu Onuralp Bitim, sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk mücadelede kupa kazanmanın sevincini yaşıyor.
Bu yıl 38’incisi düzenlenen Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe, Beşiktaş’ı 85-83 mağlup ederek kazandı. Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Bitim, “Açıklamakta zorluk çekiyorum, ancak çok mutluyum. Çocukluk hayalimle ilk maçımda kupayı elde etmek benim için büyük bir anlam taşıyor. Avrupa’nın en büyük takımının bir parçası olarak, bu muhteşem taraftarın önünde zaferle başladığımız için büyük bir mutluluk duyuyorum. Boynumda taşıdığım bu madalya, Fenerbahçe Müzesi’ndeki pek çok diğer madalyanın arasında yer alacak ama benim için önemi çok büyük. Umarım bu sezon ve ileride kazanacağımız madalyaların ilki olur” ifadelerini kullandı.
Avrupa’nın En Güçlü Kulübüyle Beraberim
Sarı-lacivertli oyuncu, geldiği yerin değerini vurgulayarak, “Avrupa’nın en prestijli kulübüne, en iyi koçuna ve en kaliteli takımına katıldım. Beklentiler oldukça yüksek ama bu hedeflere ulaşabilecek bir ekiple birlikteyiz. Yine yaptığımız işi en iyi şekilde yaparak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
En İyi Koç ile Çalışmanın Gururu
Başantrenör Sarunas Jasikevicius hakkındaki düşüncelerini de paylaşan Onuralp, “O, oyuncularına ne istediğini açıkça ileten ve Avrupa’nın tartışmasız en iyi koçu. Bugünkü maçta benim için güven ve destek veren koçuma ve takım arkadaşlarıma gerçekten minnettarım. Zaman zaman zorluklar, üzüntüler yaşayabiliriz ama sonunda zaferle sonuçlanacak pek çok deneyimimiz olacak. Fenerbahçe taraftarına içten teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda ben de bir Fenerbahçe taraftarıyım. İlk maçta elde ettiğimiz bu kupa tüm ekip için hayırlı olsun, Fenerbahçe her zaman var olsun” şeklinde sözlerini tamamladı.