Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlaması: 33 Emekli Akademisyen Onurlandırıldı

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü 33 emekli akademisyeni onurlandırarak kutladı. Dekan Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, günün önemine vurgu yaptı. Etkinlikte halk oyunları, öğretmen marşı ve konser yer aldı. Program, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü 33

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Kutlaması

    Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında 33 emekli akademisyeni onur konuğu olarak ağırlayarak bir etkinlik düzenledi. Öğretmenler Günü’nün anlamını pekiştiren bu program, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

    Dean Çalışıcı’nın Açılış Konuşması

    Programın açılışında konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Öğretmenler Günü’nün tarihi önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Dünya genelinde pek çok ülkede Öğretmenler Günü 5 Ekim’de kutlanırken, Türkiye’de ise bu özel gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928’de ‘Millet Mektepleri Başöğretmeni’ unvanını aldığı 24 Kasım’da anılmaktadır. 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta. Bu fırsat vesilesiyle hayatını kaybeden ve görevde olan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Son üç yılda bu özel günde, emekli hocalarımızı fakültede ağırlamak için organizasyon yapmaktayız. Bu yıl da davetimizi kabul eden emekli hocalarımızı görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”

    Merhum Dr. Ahmet Aydın Kaptan’a Saygı

    Etkinlikte, 2025 Mart ayında hayatını kaybeden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aydın Kaptan da anılarak, onun akademik varlığı ve fakülteye katkıları oğlu Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan tarafından paylaşılmıştır.

    Eğlenceli Gösterileriyle Dolu Bir Etkinlik

    Açılış konuşmalarının ardından, halk oyunları gösterisi, OMÜ Eğitim Fakültesi Marşı, Öğretmen Marşı video gösterimi, emekli öğretim üyeleriyle yapılan röportajların yer aldığı kısa bir film ve “Uzaktan Öğretmen” isimli drama performansı izleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Etkinlik, solistler Gökhan Çakır ve Baran Vural ile müzisyenler Sami Ünal, Can Çavuş ve Ege Durmaz’dan oluşan grubun sahne aldığı Anadolu Rock konseri ile devam etti.

    Etkinliğe Katılanlar

    Öğretmenler Günü etkinliğine OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Burak Pancar, Samsun Fidanlık Müdürü Alpaslan Kadı, emekli akademisyenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Program, hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.