Eskişehir’de Bankacılıktan Forma Satıcılığına Dönüş
Eskişehir’de uzun yıllar boyunca bankacılık sektöründe hizmet veren Ömer Karanfil, aniden aldığı bir kararla bu sektörü geride bırakarak çocukluğunda yaptığı forma satıcılığına geri döndü. 15 yılı aşkın süre bankacılık kariyerinden sonra, İstiklal Mahallesi’nde hayalini kurduğu forma dükkanını açarak yeni bir ticaret hayatına adım attı.
Yeni Bir Başlangıç
Karanfil, bankacılıktan ayrılışının ardında yatan sebebi şu sözlerle açıkladı: “Maaşlı bir işten vazgeçip ticaret yapmanın daha cazip geleceğini düşündüm. Bu iş sayesinde çocukluk zamanlarımı da tekrar canlandırma fırsatı buldum.” Uzun bir süre çeşitli işlerde bulunmuş bir esnaf olarak, gençlere cesur adımlar atmalarını ve inandıkları yolları takip etmelerini tavsiye etti.
Zor Bir Karar
Ömer Karanfil, çocukluk mesleğine dönüşünün kolay olmadığını belirtti. “Zor bir karar verdim. Bankacılığın zirvesindeyken, geçmişteki forma satıcılığıma geri döndüm. Daha önceki tecrübelerim bana bu sektörde avantaj sağladı” şeklinde konuştu. Eşinin durum karşısında çekinceleri olduğunu da belirten Karanfil, “Eşim öğretmen, başta olumsuz düşündü. Ancak geçmişte yaşadıklarımı anlatarak, onun endişesini giderdik. Eşimin desteğiyle birlikte yeni bir hayat kurduk” diye ekledi.
Gençlere Mesaj
Karanfil, gençler için umutlarını asla kaybetmemeleri gerektiğinin altını çizerek, “Ülkemizde ekonomik sıkıntılar var, çok sayıda üniversite mezunu iş bulmakta zorluk yaşıyor. Ancak bunun üstesinden gelebilmek için cesaret ve umut her daim gerekli. Eğer bu ikisine sahipseniz, mutlaka bir kapı açılır” ifadelerini kullandı. Gençlerin hedeflerine kararlı adımlarla yürümeleri gerektiğini vurguladı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı