Oltu Anadolu Lisesi’nden Voleybolda Tarihi Başarı
2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Liseler Arası Gençler A Kız Voleybol İl Birinciliği turnuvasında Oltu Anadolu Lisesi, gösterdiği büyük performansla dikkatleri üzerine çekti.
Oltu Anadolu Lisesi Kız Voleybol Takımı, katıldığı 20 takım arasında finale yükselerek geleneksel başarılarına bir yenisini daha ekledi. Grup aşamalarında, Özel Bilkent Koleji, İbrahim Hakkı Fen Lisesi, Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi ve Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi gibi güçlü rakiplerini üst üste 2-0 mağlup ederek başarılı bir ilerleme kaydetti. Çeyrek finalde karşılaştığı Şehit Yakup Sürücü Anadolu Lisesi’ni 2-1’lik skorla geçtikten sonra, yarı finalde de Şehit Ahmet Aktepe Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni 3-0’lık net bir sonuçla yenerek finaldeki yerini aldı.
Oltu Anadolu Lisesi, oynadığı toplam 6 maçta yalnızca 1 set kaybederek, Erzurum Spor Lisesi ile finalde mücadele edecek. Erzurum’un voleybol alanındaki yetenekli sporcularıyla dolu olan bu okula karşı, Oltu temsilcisi önemli bir zafer için mücadele verecek. Bu süreçte Beden Eğitimi Öğretmenleri Gürkan Çil ve Muhammet Nuri Zengin, desteklerini esirgemeyen Oltu Kaymakamı Sayın Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin, Okul Müdürü Rahmi Öztürk ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şimşek’e teşekkür etmeyi unutmadı. Ulaşım konusundaki yardımları için Kaymakamlık Vakfı çalışanı Suat Alptekin’e de ayrıca minnettar olduklarını belirttiler.
Oltu Anadolu Lisesi’nin elde ettiği bu başarı, okulun spor alanındaki kararlılığını ve gelişimini bir kez daha gözler önüne serdi. Final karşılaşmasında tüm Oltu halkının destek vermesi bekleniyor.

