Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Okan Buruk: “Galatasaray İyi Hazırlanıp, Zorlu Rakibi Karşısında En İyisini Yapacak”

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Union Saint-Gilloise maçı öncesinde takımının gücüne inandığını vurguladı. Sakatlık sorunlarına rağmen güçlü bir kadro ile sahaya çıkacaklarını belirten Buruk, kazanmanın hayallerine ulaşmak için kritik olduğunu ifade etti. Şampiyonlar Ligi’nde hedeflerini ilk 24, ilk 16 ve ilk 8 olarak belirlediklerini de ekledi.

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Union Saint-Gilloise maçı öncesinde takımının

    Okan Buruk’tan Zorlu Maç Öncesi Açıklama

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, zorlu bir dönemden geçtiklerini ifade ederek, “Sahada istediğimiz zaman her şeyi başarabilecek bir potansiyele sahibiz. Match öncesinde iyi hazırlık yapıp, rakibimizi doğru analiz ederek, bu müsabakayı kazanmak için elimizden gelenin en iyisini sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

    Şampiyonlar Ligi’nde Kritik Karşılaşma

    UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 5. haftasında Galatasaray yarın saat 20.45’te Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Bu önemli mücadele öncesi Buruk, Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek düşüncelerini paylaştı. Buruk, başladıği konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak, Galatasaray’ın unutulmaz kaptanı Bülent Korkmaz’ın doğum gününü de andı.

    Buruk, takımının hedeflerini belirterek, son 3 mücadelede 3 galibiyet aldıklarını hatırlatırken, “Bu maç, sadece bizim için değil, tüm Galatasaray camiası ve Türkiye için büyük bir öneme sahip. Önceki maçlarda yakaladığımız atmosferi stadyumumuzda en iyi şekilde yeniden yaratacağız. Oynayan kim olursa olsun, takım olarak isteğimizi ve tutkumuzu sahaya koyduğumuzda nelerin başarılabileceğini gösterdik. Bu durum, bizim için tekrar büyük bir fırsat. Oyuncularıma her zamanki gibi güveniyorum. Şu anda zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ancak, sahada istediğimizde her şeyi başarabileceğimize inanıyorum. Hazırlıklarımızı en iyi şekilde gerçekleştirecek ve rakibimizin zayıf noktalarını değerlendireceğiz. Bu maçı alabilmek için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde görüş belirtti.

    Sakat Oyuncuların Durumu Belli Olacak

    Buruk, sakatlık sorunları bulunan oyuncular hakkında gelen bir soruya da yanıt verdi. “Kendilerinin durumlarını son antrenman öncesinde değerlendireceğiz. Her takım için bu tür sıkıntılar yaşanabilir. Kadromuz oldukça güçlü ancak bazı sakatlıklar ve cezalar nedeniyle mevcudumuz azalmış durumda. Ancak önemli olan sahada güçlü bir kadro ile mücadele etmektir. Oyuncularıma güvenim sonsuz. Maç saatine kadar durumları netleşecek.” dedi.

    Hedefler ve Hayaller

    Union Saint-Gilloise karşısında galibiyet elde etmelerinin, hayallerine doğru atılacak önemli bir adım anlamına geleceğini vurgulayan Buruk, “İlk 24 içerisinde olmak, ardından ilk 16’da yer almak ve nihayetinde ilk 8’e girmek ana hedeflerimiz. Yarın galip gelirsek ilk hedefimize ulaşacağız. Maç maç düşünmek gerektiğini biliyoruz; şu an tek ve öncelikli amacımız yarınki maçı kazanarak, hedeflerimizi gerçekleştirmek.” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

    İki Takım Arasındaki Farklar

    Union Saint-Gilloise ile Bodo/Glimt takımlarının oyun yapısının farklılıklarına değinen 52 yaşındaki teknik adam, “Bodo/Glimt, topa daha fazla sahip olmaya çalışırken, Union Saint-Gilloise, Şampiyonlar Ligi’nde %36 oranında topa sahip olabiliyor. Son Atletico deplasmanında savunma yapmayı tercih ettiler ve şu anda daha az pozisyon vermeyi amaçlıyorlar. Agresif ve fiziki oyuncuları ile tehlikeli bir rakip ile karşılaşacağız.” şeklinde açıklama yaptı.

    Buruk, Union Saint-Gilloise’nin duran toplardaki etkinliğine de dikkat çekerek, bu konudaki çalışmalara odaklanacaklarını belirtti. Sezon boyunca yeterli gol kaydedemeseler de, duran top vuruşu sayılarının oldukça yüksek olduğunu ifade etti.