Okan Buruk: “Eksiklikleri devre arası transfer döneminde gidereceğiz”

3 Min Read

Okan Buruk, Galatasaray’ın Gençlerbirliği Karşısındaki Performansını Değerlendirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gençlerbirliği ile oynadıkları maçta takım oyununu ön planda tuttuklarının altını çizdi. Buruk, devre arası transfer döneminde eksik bölgelerine takviyeler yapacaklarını da ifade etti.

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’deki 13. haftasında evinde konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 3-2’lik skorla geçerek sahadan galip ayrıldı. Maç sonunda gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Buruk, “Son dönem bazı zorluklar yaşadık. Maçın başlangıcında sahaya çıkacak iyi bir 11’imiz vardı. Ancak ilk yarıda yaşanan sakatlıklar ve yaptığımız değişiklikler ile bu durumu aşmaya çalıştık. Özellikle İlkay’ın sahada tahmini olarak 30-40 dakika kalması beklenirken, Icardi’nin de ailevi nedenlerle takımla çalışamadığı bir süreç geçirdik. Ancak takım oyunumuz bence en önemli unsurdu. Sahada kimin olduğu önemli değil, ürettiğimiz pozisyonlar dikkat çekiciydi. Hak ettiğimiz bir sonuca ulaştık” dedi.

Devre Arası Hazırlıkları ve Kadro Derinliği

Buruk, kadro eksikliğinin sorulması üzerine, “Takımın kadrosu aslında yeterli. Ancak her oyuncudan aynı seviyede performans almak mümkün olmuyor. Bugün Kazım’ın beklenmedik bir performans sergilemesi, onun iyi antrenman yaptığını gösteriyor. Ancak bazı oyuncularımız bugün sakat durumda. Zorlu bir fikstürle karşı karşıyayız ve bu durum takım ihtiyacını da gözler önüne seriyor. Devre arasında bu eksiklikleri gidereceğiz,” açıklamasında bulundu.

Yusuf Demir’in oyununa da değinen Buruk, “Yusuf, kafa olarak maç için tam hazır değildi. Uzun süredir oynamadığı için kendini yeterince gösteremedi. Başka oyuncularımız da vardı, örneğin Kazım daha iyi bir performans sergiledi,” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın Üretkenliği ve İlk Golün Önemi

Okan Buruk, Gençlerbirliği karşısındaki üretken oyunlarına dikkat çekerek, “Gol beklentimiz maçta 4’ün üzerindeydi. İlk golü atmak her zaman önemlidir, bu takımın güvenliğini artırır. Ancak rakibin beklenmedik bir gol atması bizi zor durumda bıraktı,” diye konuştu.

Milli Takım Dönüşlerinin Zorluğu

Milli takımlardan dönen oyuncuların yorgunluk durumu üzerine Buruk, “Bu dönemler her zaman zordur. Sakatlık riski artar. Takım içindeki bu durumu yönetmek oldukça güçleşiyor. Osimhen ve diğer oyuncuların sakatlıkları da yine milli takımlardaki yoğunlukla bağlantılı,” dedi.

Günay’a Güveniyoruz

Uğurcan Çakır yerine kaleyi Günay Güvenç’e emanet etmesi hakkında da konuşan Buruk, “Günay bu sezon iyi bir başlangıç yaptı ve iyi performans gösteriyor. Uğurcan’ın hatırlatmaları da göz önünde bulundurulduğunda doğru bir tercih yaptık. Günay’a güvenimiz tam,” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version