Edirne’deki Öğrenciler Pastane Deneyimi Yaşadı
Edirne’nin Keşan ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, “Tecrübem Yol Gösterdi” projesi kapsamında bir etkinlik düzenleyerek, bir velinin pastane imalathanesinde tatlı yapımını deneyimledi. Öğrenciler, kendi elleriyle yaptıkları tatlıları afiyetle tüketerek, “Hayatımda yediğim en güzel pastaydı” diyerek bu tecrübeyi değerlendirdiler.
Proje ile Öğrenciler Üretime Adım Attı
Keşan Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun velisi olan Yener Şimşek, 1/C sınıfı öğrencilerini ve öğretmenleri Oya Gökhan’ı pastane imalathanesinde ağırlayarak, öğrencilere tatlı yapma fırsatı sundu. Öğrenciler, hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşayarak, tatlının yapım aşamalarını Yener Şimşek’ten dinlediler. Özel olarak hazırlanan önlüklerini giyen öğrenciler, malzemeleri kullanarak kendi tatlılarını oluşturdu.
Lezzetli Tatlılarla Eğlenceli Bir Gün
Tatlıların tadımına geçildiğinde ise öğrencilerin neşesi doruğa ulaştı. Şarkılar eşliğinde kutlama yapan minikler, Yener Şimşek’e teşekkür ederken, projenin amacını da anlattı. Şimşek, çocukların atölyelerde deneyim kazanmalarını ve üretime katkıda bulunmalarını sağlamak için bu organizasyonu düzenlediklerini belirtti.
Gelecekteki Etkinliklerin Umut Verici Olması
Şimşek, diğer okullardan öğrencileri de imalathanelerinde ağırlamak istediğini ifade ederek, “Çocuklarımızın üretimi sevmeleri gerekiyor. Bizler, onlara bunu işimizi sadece anlatmakla kalmayıp, uygulamalı olarak göstermeliyiz” şeklinde görüşlerini aktardı.
1/C sınıfı öğrencisi Elif Şimşek, “Sınıfça harika zaman geçirdik. Yaptığımız tatlıları çok sevdik. Tatlıları sadece anneler değil, çocuklar da yapabiliyor” derken, Kaan Aras ise “Yaptığım tatlıyı çok beğendim. Gerçekten hayatımda yediğim en güzel pastaydı” diyerek duyduğu mutluluğu paylaştı.