Eskişehir’in Odunpazarı Belediyesi, her yıl düzenlediği “Hesap Veriyoruz” basın toplantısını, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde Başkan Kazım Kurt’un katılımıyla gerçekleştirdi. Bu toplantıda, Başkan Kurt, belediyenin 2024-2025 tarihlerini kapsayan dönem boyunca hayata geçirdiği hizmet ve projelerin ayrıntılarını basın mensuplarına aktardı. Sosyal Belediyecilik, Sanat ve Kültür Faaliyetleri, Aile, Kadın, Çocuk ve Gençlik Hizmetleri gibi ana hizmet alanlarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kurt, bu hizmetlerin istatistiklerini de paylaştı.
Başkan Kurt, toplantıda yaptığı açıklamalarda, ‘Tasarruf ve Etkin Kaynak Yönetimi’ çerçevesinde yapılan harcamaların şeffaf biçimde vatandaşlara sunulmasının önemine vurgu yaptı. “İsraf yok, hizmet çok” diyerek hayata geçirilen projeleri şu şekilde detaylandırdı: “Belediyemize 10 yeni çöp kamyonu kazandırdık. Ayrıca 4 yeni cenaze aracı da filosumuza dahil edildi. 2024 yılı içinde 2 bin 496 vatandaşımıza cenaze taşıma aracı hizmeti sunulurken, 65 bin 970 kişiye ise cenaze yakınları için otobüs tahsis edildi. Araç ve iş makinalarının onarım ve bakım işlemlerinin yüzde 86’sı kendi atölyelerimizde yürütüldü. Bu süreçte 110-130 ton yakıt tüketiyoruz ve toplamda 1 milyon 421 bin 742 litre mazot ile 20 bin 479 litre benzin alımı gerçekleştirdik.”
Eskişehir’de süregelen çöp sorununa da değinen Başkan Kurt, “Bakanlık tarafından 10 çöp kamyonu için gerekli izni almak adına başvuruda bulunduk. Ancak bu izin 8 ay sonra geldi ve süreç yavaş ilerliyor. Bizim yatırdığımız paralar 6 aydır işlevsiz bir şekilde bekletiliyor. Eğer bu araçlar zamanında gelseydi, şuan çöp sorununu kolaylıkla çözmüş olurduk.” şeklinde konuştu. Ayrıca, yerel ihtiyaçlara göre çöp konteynerlerini kendilerinin üretmeye başladıklarını belirtti.
Kurt, ‘Dönüşüm ve Değişim’ alanında ise Huzur, Erenköy ve Çankaya mahallelerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 6 etapta toplam 4 bin 200 hektar alanın tamamlandığını ve 7. etap için hazırlanan 220 hektar büyüklüğündeki alanın meclis gündeminde olduğunu belirtti. Ayrıca, yapılaşma konusunda yapılan revizyonları ve parsel bazında ayrık nizam yapılaşmanın sağlanmasına yönelik detayları açıkladı.
Toplantı, Başkan Kurt’un basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla sona erdi.