Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Odunpazarı Belediyesi, Kadınların Ekonomik ve Sosyal Katılımını Artırma Çabalarını Sürdürüyor

Odunpazarı Belediyesinin desteklediği kadınlar, Hicri Sezen Meydanı’ndaki el emeği sergisiyle üretim yapıp sosyalleşiyor. Kursiyer Seda Kasap, özgüven kazanarak ekonomik kazanç elde ettiğini belirtirken, diğer katılımcılar da dikiş ve sanat becerileriyle sosyalleşme fırsatı buluyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

**Odunpazarı Belediyesi’nden Kadınlara Destek**

Odunpazarı Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda kadınların iş hayatına ve sosyal yaşama entegrasyonunu desteklemeye devam ediyor.

Hicri Sezen Meydanı’nda, üreten kadınların el emeği ürünleri, Eskişehir halkıyla buluşmak üzere sergileniyor. “Üreten Kadınların El Emeği Satış Standı”, 14 Temmuz Pazartesi gününe kadar ziyaretçilerden ilgi bekliyor.

### “Kadınların Sesi Oluyoruz”

Prof. Dr. Türkan Saylan Halk Merkezi’nin kursiyerlerinden Seda Kasap, kursların kendilerine sağladığı sosyal ortamdan oldukça memnun. Dertlerini paylaştıkları, birlikte vakit geçirdikleri arkadaşlarıyla kurdukları bağları anlatan Kasap, “Burada bir aile ortamı var. Hem sergi açarak para kazanıyoruz hem de eşlerimize karşı daha fazla söz hakkımız oluyor. Daha önceleri köydeydim, sergi vesilesiyle buraya geldim. Amigurumi gibi belli becerileri öğrenmek, yaptığımız işten haz almak benim için motivasyon sağladı” dedi.

### “Ekonomik Özgürlük”

El emeği eserleri sayesinde gelir elde eden Seda Kasap, özgüveninin arttığını ifade ederken, “Kadın olarak biz de varız, üretim yapabiliyoruz. Bugün 4 anahtarlık satıp yaklaşık 600 lira kazandım. Geçtiğimiz yıl yeni yıl pazarında da 7 bin lira gibi bir kazancım oldu. Bu fırsatlar için Kazım Kurt’a minnettarım” şeklinde konuştu. Ayrıca, kendi oluşturduğu “Seda’nın Pazarı” isimli bir internet sitesi üzerinden de satış yaptığını ekledi.

### “Sosyalleşme ve Kendini Geliştirme”

Halk Merkezleri kursiyerlerinden Ülkü Özkurt, çocukları ile ilgilendiğinden dolayı çalışmadığına dikkat çekerek, “Kursa katılmak hem sosyal hem de kişisel gelişim açısından bana çok şey kattı. Dikiş öğrenmekle birlikte iyi arkadaşlıklar edindim” dedi.

### “Üretime Katılarak Öğreniyoruz”

Amigo Orhan Halk Merkezi’nde Doll Art kursiyeri olan Sema Saylan, üretim sürecine dâhil olmanın önemini vurgulayarak, “Kurs sayesinde çok güzel ürünler üretiyoruz ve bu ürünleri satışa çıkarmak bizim için bir avantaj. Böyle bir imkan sunduğu için başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz” ifadesini kullandı.

### “Kimse Evde Kalmamalı”

Yine Amigo Orhan Halk Merkezi kursiyeri Yasemin Akkoca ise, “Evde hiç kadın kalmamalı. Arkadaşlık ortamını geliştiren, kendimizi geliştirip eğlenmemizi sağlayan birçok aktivite var. Bazı yeteneklerimizi keşfettik, artık yapamayacağımız bir şey yok. Ekonomik özgürlüğüm var, kendi paramı kazanabiliyorum” şeklinde görüşlerini paylaştı.

*Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı*