Numan Kurtulmuş, İYİ Parti’li Erhan Usta’ya Hakaret Nedeniyle Manevi Tazminat Davası Açtı

1 Min Read

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Manevi Tazminat Dava Açıldı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya yönelik hakaret içerikli sözleri sebebiyle 3 kuruşluk manevi tazminat davası açma kararı aldı.

Hakaret İçerikli İfadeler

Kurtulmuş’un avukatları tarafından sunulan dava dilekçesinde, Usta’nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2026 yılı bütçesi müzakereleri sırasında, Kurtulmuş’un onurunu ve şerefini zedeleyen ifadeler kullandığı kaydedildi. Bu açıklamaların, kamuoyu önünde TBMM Başkanı Kurtulmuş’un siyasi kimliğine yönelik bir saldırı niteliği taşıdığı ve kişilik haklarını ihlal ettiğine dikkat çekildi.

Dilekçede, Usta’nın ifadelerinin eleştiri sınırlarını aştığı ve kişisel bir saldırı amacı taşıdığı vurgulanarak, “Davalı, müvekkilimizi terör örgütü ve lideri sempatizanı gibi göstermek amacıyla ağır hakaret ve iftira içeren gerçek dışı ifadelerde bulunmuştur. Bu durum, müvekkilin manevi haklarını ciddi şekilde zedelemiştir” şeklinde ifadeler yer aldı.

Kurtulmuş’un İtibarı ve Manevi Zarar

Dava dilekçesi, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un toplum nezdinde uzun yıllardır saygın bir kişi olduğunu vurguladı. Ayrıca, Usta’nın kullandığı ifadelerin Kurtulmuş’un toplum içindeki itibarını olumsuz etkilediği ve bu durumun derin bir üzüntüye neden olduğu belirtildi.

Son olarak, dilekçede 3 kuruşluk manevi tazminatın İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta’dan tahsil edilmesi talep edildi. Kurtulmuş’un bu hamlesi, kişilik haklarının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version