Diyarbakır’da Akademik Yıl Açılışı: Barış Mesajları Verildi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Dicle Üniversitesi’nin yeni akademik yıl açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Diyarbakır’ın büyüklüğünü ve kültürel zenginliğini vurgulayarak, “Diyarbakır, büyük Kürt medeniyetinin yeşerdiği bir şehirdir. Terörü geride bırakarak adaleti, demokrasiyi ve kardeşliği güçlendirme yolunda ilerleyeceğiz” dedi.
Kurtulmuş: “Çocuklarımızı silahların değil, barışın gölgesinde büyütmek istiyoruz. Bu sefer başaracağız; barış ve esenlik üzerinde duracağız.”
Çeşitli Katılımcılar Öncelik Verdi
Program, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve çeşitli milletvekillerinin katılımı ile gerçekleşti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel değerlerini anlatarak, “Bu şehir, hem Türk İslam medeniyetinin hem de Mezopotamya ile Anadolu arasındaki önemli bağlantıyı temsil ediyor” ifadelerine yer verdi.
Kurtulmuş, dünya genelinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “Giderek karmaşıklaşan sorunlarla dolu bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye, terörle mücadelede etkin bir şekilde tüm gücünü ortaya koymalı” dedi.
Barış İçin Ortak Hareket Etme Çağrısı
Diyarbakır’daki bu konuşmada, Türkiye’nin içinde bulunduğu durum hakkında net ifadeler kullanan Kurtulmuş, “Artık adalet, barış ve kardeşlik çerçevesinde güçlü bir yapı inşa etmeliyiz. Bunun için herkesin ortak menfaatler üzerinde yoğunlaşması gerekiyor” şeklinde bir çağrıda bulundu.
Ayrıca, eski tarihi figürlerin mirasından ve barış kültüründen bahsederek, “Kardeşlik, sadece bir kavram değil; aynı zamanda adaletin ve demokrasinin temelidir” dedi. Kurtulmuş, Türkiye’nin tecrübesinin, global bir barış modeline dönüşeceğini ifade ederek, “Birlikte daha güçlü bir geleceği inşa edeceğiz” dedi.
Sonuç Olarak
Bu açıklamalar, Kurtulmuş’un Diyarbakır’daki toplumsal barışa vurgu yaptığı önemli bir konuşmaydı. Türkiye, bu süreçte daha adil ve demokratik bir yapı arayışı içinde ilerleyecek, kimlik farklılıklarının zenginlik olarak görülmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koyacaktır. Kurtulmuş, “Hep beraber bu topraklarda barış ve kardeşliği tesis edeceğiz” dedi.

