Niğde'de Yemek Zehirlenmesi Olayı
Niğde'deki iki ayrı işletmede çalışan toplam 41 kişi, bulantı ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurdu. İlk incelemelerde, rahatsızlanan çalışanların bir gün önce aynı yemek firmasından temin edilen öğle yemeğini tükettikleri belirlendi.
Olayın detayları
Edinilen bilgilere göre, bu sağlık sorunları Niğde merkezde faaliyet gösteren iki ayrı işletmede meydana geldi. İşletmelerdeki bazı çalışanlar, bulantı ve kusma şikayetleri ile sağlık kuruluşlarına gitti. Rahatsızlanan kişilerin sayısının artması üzerine, ilgili kurumlar inceleme başlattı. Yapılan ilk tespitlerde, hastaların tamamının aynı yemek firmasından yemek yediği belirlendi.
Valilikten açıklama
Niğde Valiliği'nden yapılan açıklamada, hastanede tedavi altına alınan vatandaşların genel sağlık durumlarının iyi olduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı ve tedbir amaçlı gözlem altında tutuldukları ifade edildi.
İdari işlemler başlatıldı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin gerekli incelemeleri gerçekleştirdiği belirtildi. Yapılan tespitler doğrultusunda, ilgili mevzuat kapsamında idari işlemlerin başlatıldığı ve konunun ilgili kurumlar tarafından yakından takip edildiği kaydedildi.





