Niğde’de Tek Yön Trafik Düzenlemesi Uygulamaya Alındı
Niğde’de uzun zamandır beklenen trafik düzenleme projesi nihayet hayata geçirildi. Şehir merkezinde, yaklaşık 52 gün süren çalışmalar sonucunda, ulaşım tek yönlü olarak düzenlendi.
Proje Süreci ve Hedefler
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projenin üç yıllık bir periyotta hazırlandığını belirtti. Bu süreçte, farklı dönemlerde üniversite akademisyenleri ve uzmanlarla iş birliği yapılırken, binlerce araç sayımı ve güzergah analizi gerçekleştirildi. Özdemir, kent merkezinde araç trafiğini rahatlatmayı, yaya güvenliğini artırmayı ve ulaşım akışını düzenlemeyi amaçladıklarını vurguladı. Uygulama aşamasında bazı geçici karışıklıkların olabileceğini ancak bunun planlı bir izleme sürecinin parçası olduğunu ifade etti. “Vatandaşlarımızdan sabır istiyoruz. Yoğun yaya geçiş bölgelerini gözlemliyoruz. Gözlemler doğrultusunda yaya geçidi sayısını artırmayı planlıyoruz. Hedefimiz, 1 Ocak 2026 itibarıyla projenin tam işlevselliğine ulaşmasıdır” dedi.
Esnaf ve Sürücülere Bilgilendirme Çalışmaları
Başkan Özdemir, esnafların ve sürücülerin düzenlemelere adapte olmaları için bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. “Bu proje, vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla gerçekleştirildi, aksine zorlaştırmak için değil. Sosyal medyada dolaşan birçok doğru olmayan bilgi bulunuyor. Bu nedenle projenin başlangıcından önceki eleştirilerin pek geçerli olduğunu düşünmüyoruz. Cumartesi günü projemizi devreye aldık ve sonuçları görmek için beklemekteyiz. Şimdi, vatandaşlarımızın sorularını yanıtlayarak, onlarla istişare yapmaya hazırız. Niğde’de uzun zamandır tartışılan tek yön düzenlemesini nihayet gerçekleştirdik. Bu proje 20-25 yıldır gündemdeydi. Her projede olduğu gibi eleştirilere açık olmakla birlikte, önceliğimiz trafiğin akışkan ve verimli olmasıdır” şeklinde konuştu.
Projeye Dair Sonraki Adımlar
Emrah Özdemir, projenin eksikliklerinin giderilmesi ve nihai haline ulaşması için çalışmaların sürdüğünün altını çizerek, halktan sabır ve anlayış talep etti.

