Niğde’de Glütensiz İhtiyacı Karşılayacak Yeni Büfe Açıldı
Niğde Belediyesi’nin sosyal belediyecilik yaklaşımının bir sonucu olarak hayata geçirilen NİĞMEK Modern Ekmek Tesisi Projesi çerçevesinde, şehrin çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden bireyleri için önemli bir adım atıldı. NİĞMEK Glütensiz Büfe, bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılayarak önemli bir boşluğu dolduracak.
Büfe Açılışı Basın Toplantısıyla Duyuruldu
Niğde’ye sosyal ve ekonomik katkı sağlayacak olan NİĞMEK Glütensiz Büfe’nin açılışı, düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projelerinin sağlık, istihdam ve sosyal sorumluluk odaklı olduğunun altını çizdi.
Başkan Özdemir, çölyak hastalarının ve glütensiz beslenmeyi tercih edenlerin ürün bulma zorluğuna değinerek, bu konuda herhangi bir kayıtsızlık göstermediklerini vurguladı. NİĞMEK Modern Ekmek Tesisi’nde titizlikle üretilen glütensiz ürünlerin, bu büfe aracılığıyla vatandaşlarla buluşacağını ifade etti.
Çeşit Zenginliği ile Dikkat Çekiyor
Glütensiz ekmek dışındaki zengin ürün yelpazesiyle büfe, simit, poğaça, tuzlu kurabiye, hamburger ve tost ekmeğine kadar çeşitli atıştırmalıkları glütensiz seçeneklerle sunuyor. Ayrıca, kendi mutfaklarında glütensiz lezzetler hazırlamak isteyenler için geniş bir glütensiz un çeşitleri yelpazesi de satışa sunulmuş durumda. Bu sayede geri dönüşümlü bir şekilde Niğde’de glütensiz yaşam kalitesi artırılmış oluyor.
Halk İçin Ekonomik Bir Çözüm
Açılış duyurusunu yapmak için basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Özdemir, büfenin kuruluş sürecini ayrıntılı bir şekilde anlattı. Özdemir, “İlimizdeki çölyak hastası aile sayısının binin üzerinde olduğunu biliyoruz. İlk kez geldiğimde, çölyak hastalarının glütensiz ekmek bulmakta zorluk çektiğini ve dışarıdan sipariş etmek zorunda kaldıklarını dile getirdiler. Bu noktada Niğde Belediyesi Modern Ekmek Tesisi’nde glütensiz ekmek üretmeye başladık. Büyük bir talep aldı” dedi.
Glütensiz taleplerinin ekmekle sınırlı kalmadığını belirten Özdemir, vatandaşların diğer glütensiz ürünlerin yüksek maliyetlerine vurgu yaparak, NİBTAŞ aracılığıyla bu projeyi başlattıklarını söyledi.
Başkan Özdemir, “Şu anda otuzdan fazla ürün sunuyoruz. Ürettiğimiz poğaça, simit, unlu ve tuzlu kurabiyelerden oluşan 7-8 çeşit ürünle hizmet vermeye başladık. Talep üzerine bu çeşitlerin sayısını artırmayı düşünüyoruz. Sadece çölyak hastalarına değil, sağlığına özen gösteren birçok hemşehrimiz de buradan faydalanacak. Burada kar amacı gütmüyoruz. Ürünlerimiz maliyetine sunulacak. Başta çölyak hastaları olmak üzere, glütensiz ürün tüketmek zorunda olan Niğde halkı, buradan en uygun fiyatlarla görebilecekleri ürünleri temin edecekler” şeklinde açıklamada bulundu.