Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Etkinliği Düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Bor 75. Yıl Dr. Feriha Celal Çığiz Anaokulu’nda çocuklar için bilinçlendirme etkinliği düzenledi. Öğrenciler hayvan maskeleriyle eğlenirken, veliler evcil hayvanlarını getirdi. Etkinlikte sokak hayvanlarına mama dağıtıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde Bor

Niğde Üniversitesinde Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ve Biyo Bilişim Öğrenci Kulübü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, minik öğrencilere yönelik anlam dolu bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, Bor 75. Yıl Dr. Feriha Celal Çığiz Anaokulu’ndaki öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Üniversitenin öğrencileri tarafından hazırlanan hayvan maskeleri ve dondurulmuş hayvan figürleri, çocuklara eğlenceli anlar sundu. Etkinlik sayesinde çocuklar, hayvan sevgisi ile doğa bilincini geliştirirken; mikroskopla inceleme yapma ve kavanoz içindeki hayvan örneklerini gözlemleme fırsatı buldu. Bilimi eğlenceli bir şekilde keşfeden minik katılımcılar, böylece akıllarında kalacak anlar yaşadı.

Veliler Etkinliğe Renk Kattı

2025 yılının ‘Aile Yılı’ olması nedeniyle, etkinliğe velilerin de katılması sağlandı. Ebeveynler, evcil hayvanlarını çocuklarıyla paylaşarak etkinliğe ayrı bir renk katmış oldu. Hem öğrenciler hem de veliler, sergilenen örneklere ve uygulamalara yoğun bir ilgi gösterdi.

Programın bir diğer önemli ayağında, sokak hayvanlarının beslenmesine destek olabilmek amacıyla kedi ve köpek mamaları dağıtıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, etkinliğe dair yaptığı açıklamada, “Hedefimiz, çocuklar arasında hayvan sevgisi ve doğa bilincini küçük yaşta oluşturmak ve toplumsal duyarlılığı artırmaktır” diyerek amaçlarını vurguladı.